Chocoladehemel in Antwerpen

 

Het wordt tijd om een tripje naar Antwerpen te plannen, daar is net namelijk een chocoladewalhalla geopend.

 

 

Antwerpen was al een heerlijke bestemming als je een weekend lang alleen maar lekker wil eten. Aan die lange eetlijst mag je nu de nieuwste aanwinst van de stad toevoegen: Chocolate Nation. Het is vooral een museum, maar wees niet teleurgesteld, er valt ook een heleboel te proeven.

 

4000 vierkante meter

Je hoeft alleen maar het Centraal Station van Antwerpen uit te lopen, ga een paar meter rechtdoor en uw bestemming is bereikt. Het museum is maar liefst 4000 vierkante meter groot en moet de grootste chocoladebeleving ter wereld zijn. Jeroen Jespers en Mickelle Haest, de bedenkers van deze chocoladedroom, hebben de hele wereld over gereisd om mee te doen aan chocoladeprojecten. Wat een heerlijk leven!

 

Al die chocoladekennis hebben ze mee teruggenomen naar Antwerpen. In het museum word je meegenomen van de jungle tot de Antwerpse haven, waar alle cacao het land binnenkomt. En wat Belgische chocolade zo beroemd heeft gemaakt? Dat wordt allemaal uitgelegd in de grote fantasiemachine.

 

Proeven en workshops

De kans dat je trek in chocolade krijgt is 100 procent. Gelukkig staan er dagelijks chocolatiers die laten zien hoe zij hun werk doen en je mag gewoon een hapje meeproeven. Ook kun je meedoen aan workshops, om zo zelf de kneepjes van het vak te leren. Genoeg reden om nu in de trein of auto te stappen en dat tripje naar onze zuiderburen te maken.

 

 

Door Redactie FavorFlav