Chateau Meiland: ik wil zo’n buurman als Martien!

 

Chateau Meiland, ooit van gehoord? Een prachtig oud kasteeltje ergens in de Franse Dordogne. Je rijdt er via een lange laan dwars door het weelderige groen naartoe. Omringd door oude bomen staat het chateau er weer in volle glorie bij. 

 

Maar voor het zover was, werd het van een enorme bouwval omgetoverd tot een paleisje van jewelste. Door niemand minder dan Martien Meiland en zijn vrouw Erica. Misschien ken je ze nog wel: twaalf jaar geleden deed het echtpaar samen met hun twee dochters mee aan het televisieprogramma Ik Vertrek. En ik was meteen verkocht.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Chateau Marillaux (@chateaumeiland) op

 

Wat een schat van een man. Ik rolde af en toe van de bank van het lachen om zijn uitspraken en om zijn manier van doen. Doe mij zo’n buurman. Een heerlijke positieve meneer die lachend in het leven staat. Dat zouden meer mensen moeten doen.

 

 

De droom van de Meilandjes, om op het Franse platteland een chambre d’hotes te beginnen, kwam uit. Maar de dagelijkse werkelijkheid was er een van heel hard werken. Na twee jaar waren ze er wel klaar mee en gingen ze weer terug naar Nederland. Hun huwelijk was over en Martien bleek meer van de heren dan van de dames.

 

Maar blijkbaar misten Erica en Martien elkaar teveel. Want inmiddels zijn ze weer samen en verhuisden ze zelfs met hun dochter Maxime en het schattige kleindochtertje Claire opnieuw naar Frankrijk om aan een ik-verbouw-eigenhandig-een-chateau-avontuur te beginnen.

 

En weer heb ik genoten van Martien. Hoe hij met gips om zijn hand de tegeltjes van de badkamermuur stond te hakken. Want ja, hij had toch helemaal geen tijd voor die gebroken pols?! Of zoals hij dat prachtige behang op die waanzinnig hoge muren wil plakken. Maar het patroon is wel een beetje ingewikkeld. Dan knip je er toch gewoon een hoekje af? Ik heb me rot gelachen.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Chateau Marillaux (@chateaumeiland) op

 

Het resultaat van de verbouwing is werkelijk prachtig. Moet je die kamers zien. Zo’n beeldige blauwe kamer wil ik ook wel in mijn huis! Ik heb al een bezoekje aan het chateau op mijn verlanglijstje staan. Want dat ik daar samen met meneer Smit een nachtje wil tukken, dat begrijp je natuurlijk wel.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Chateau Marillaux (@chateaumeiland) op

 

Helaas is de laatste aflevering van de serie inmiddels uitgezonden. Maar niet getreurd. Wil jij nou, net als 1 miljoen andere kijkers, lekker genieten van deze Mister Positivo, dan kun je alle afleveringen nog eens terugzien via deze link.

 

 

Wil jij ook een kamer boeken?
CHATEAU MARILLAUX
La Côte, 87700 Beynac, Frankrijk
info@chateaumarillaux.com

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit