Champagne op rechts, frites op links.

 

Frites zijn hip en restaurant Par Hasard weet hoe het moet. Zij combineren de beste huisgemaakte frites met allerlei ander lekkers. Daar houden wij hier bij Franska.nl wel van!

 

Almere boft maar weer het komende weekend. Restaurant Par Hasard deelt op zaterdag 20 april 300 kilo gratis frites uit om haar 1-jarig bestaan te vieren!
 
Het wordt prachtig weer. Een heel goeie reden dus om daar eens lekker op het terras in de zon te gaan zitten. De ambachtelijk bereide Par Hasard-patat is al drie keer door de AD Friettest bekroond met de titel ‘beste friet van Amsterdam’.
 
En dat is natuurlijk niet zonder reden. Par Hasard wil dat iedereen in Nederland geniet van heerlijke huisgemaakte patat met een lekker glaasje ernaast. Dit klassieke eetcafé houdt van bourgondische gezelligheid. Net als wij hier bij Franska.nl!
 
Gelukkig openen ze binnenkort ook een vestiging hier om de hoek van de redactie. Drie minuten fietsen. Je begrijpt dat wij niet kunnen wachten. Champagne op rechts, frites op links…. Franska, wanneer gaan we?
 
Het water loopt me al in de mond bij de gedachte aan klassiekers als fish & chips, Limburgs Zoervleis en bavette van Angus. Ik ga gauw bellen met barones Alexandra van Zuylen van Nijevelt, die ik laatst ontmoette op kasteel De Haar. Even kijken of ze ook zin heeft in een patatje mét.
 
Mocht je dus trek hebben in een gratis patatje en in (de buurt van) Almere wonen, hier moet je zijn:

Par Hasard. Belfort 128, Almere Stad.

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit