Celeste Barber speelt zichzelf in Wellmania en het is hilarisch

 

Instagram staat vol met perfecte plaatjes van prachtige mensen die een heerlijk leven hebben. Celeste Barber laat zien hoe belachelijk die wereld eigenlijk is.

 

Als je op Instagram zit zie je de hele dag plaatjes van mensen met een prachtig leven. Het lijkt wel of iedereen het leuker heeft dan ik, denk ik weleens als ik weer een foto zie van de fabulous topfitte modellen die in de meest ingewikkelde en vooral belachelijke poses op de foto staan. Celeste Barber, een Australische comédienne, begon in 2015 met het kopiëren van die malle foto’s en werd daarmee zelf ook wereldberoemd

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Celeste Barber (@celestebarber)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Celeste Barber (@celestebarber)

 

Inmiddels heeft ze bijna 10 miljoen volgers op ‘the Gram’ en speelt ze een hoofdrol in Wellmania, een hilarische serie die gaat over het feestbeest Liv Healy, een social-mediaster uit New York die zichzelf door haar supersnelle leven vol drank, drugs en weinig slaap opeens keihard tegenkomt en knock-out gaat als ze een bliksembezoek brengt aan haar jeugdvriendin in Australië. Tot overmaat van ramp wordt daar haar tas met greencard gestolen en als ze bij de Amerikaanse ambassade een nieuwe aanvraag doet wordt ze keihard geweigerd omdat haar gezondheid schrikbarend slecht is. Om toch zo snel mogelijk in betere conditie te raken probeert ze in een beautyfarm met pillen, poeders en idiote darmzuiveringen te redden wat er te redden valt.

 

 

Het verhaal is haar op het lijf geschreven want Celeste, met haar miljoenen volgers op The Gram, speelt als Liv eigenlijk al die types die ze op haar Instagrampagina een zo fijntjes belachelijk maakt en dat doet ze op een weergaloze manier. Ik zat af en toe echt hardop te lachen als Liv na weer een of andere belachelijke gezondheidsbehandeling teleurgesteld hoorde dat ze nog steeds niet fit genoeg was om op het vliegtuig terug naar huis te kunnen stappen. Al die onzin die je door Instagramberoemdheden als Gwyneth Palthrow of andere dubieuze gezondheidsgoeroes wordt aangepraat is natuurlijk je reinste kwakzalverij, maar het is wel heerlijk om naar te kijken.

 

Wellmania is nu te zien op Netflix

 

Beeld: Netflix, Instagram; @CelesteBarber

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit