Wat moet die boer met al die bh’s?

 

 

Deze boer zet je even op het verkeerde been. Want die bh’s verzamelen, dat doet hij niet omdat-ie er geen genoeg van kan krijgen.

 

Dat hij wereldnieuws zou worden had hij vast niet gedacht, de Noorse boer Anders Grande, toen hij op het idee voor zijn Facebook-actie kwam, maar wat zal hij een lol hebben. ‘Is helemaal niet makkelijk, zo’n sluiting aan de achterkant’, zegt hij droog als hij weer een bh aan zijn hek bevestigt. Tientallen meters achter elkaar hangen ze er inmiddels, in alle soorten, kleuren en maten.

 

 

Wat wil deze Noor? Is hij soms een typische borstenman die er geen genoeg van krijgen? Nee, zijn motief is braver dan braaf. Voor iedere bh die bij hem achtergelaten wordt doneert hij 11 euro aan een goed doel tegen borstkanker. Maar liefst 700 hangen er inmiddels, hij heeft zijn hek zelfs al moeten verlengen. Waarom hij het doet? ‘Ik heb jonge vrouwen gekend die zijn gestorven door borstkanker en vrouwen die hun borsten moesten laten amputeren. Daarom is het een zaak waar ik veel om geef’, vertelt de boer.

 

De actie is een groot succes, Anders Grande hoopt binnenkort 8.000 euro aan zijn goede doel over te kunnen maken. En is door alle publiciteit inmiddels op zoek naar sponsors. Wat er na afloop met alle bh’s zal gaan gebeuren is nog niet bekend.

 

Door Caroline Griep

Bron: nos.nl/Beeld: After Eden