By-the-weetje

 

Ik kan soms heel lange verhalen ophangen, maar zo af en toe zijn er van die kleine dingetjes, waarvan ik denk dat het handig/aardig/lollig is om die even met je te delen. Daarom start ik vandaag met m’n ‘by the way’-rubriekje in het weekend. Intussen op de redactie al verbasterd tot ‘By-the-weetjes’.

 

Eerlijk zeggen als je het al wist hoor

 

Ik stond laatst in de keuken guacamole te maken, terwijl een vriendin me op de vingers stond te kijken. Alles ging lekker door de geprakte avocado, even lekker mengen en hoppa, op het laatst die hele grote avocado-pit erbij in het schaaltje. Waarop m’n vriendin vroeg: ‘Wat doe je nou?’

 

Nou gewoon…

 

Als je de pit erbij doet, verkleurt da avocado niet. Hèhè. Ik was er heilig van overtuigd dat de hele wereld dit zo deed. Daar had ze nog nooit van gehoord. Ze vond dat ik dat dan wel eens aan mijn lezers mocht vertellen, want volgens haar wist niemand dat. Benieuwd eigenlijk of Wieke dit weet, met haar avocado-boom in de tuin (waar ze het gisteren over had).

 

Bij deze dus

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter.