Breaking news: Buiten­aards leven veel beter voor vijftig-plussers

 

Grote kans dat er buitenaards leven om ons heen is. Zelfs is er kans op een planeet waar vijftig-plus veel beter af is dan hier op aarde. ‘Goh, jij oogt echt vijftien jaar ouder’, geldt daar als een compliment.

 

Vanmorgen meldde de Volkskrant dat er 35 andere hoogstaande beschavingen in ons Melkwegstelsel zijn. Hierop moet zich dus leven bevinden. Stel hierbij voor, geen rare kleine doorzichtige wezentjes, die hooguit wat naar elkaar kunnen kwispelstaarten. Maar beschavingen zoals wij, die kunnen communiceren via hoogstaande techniek. Echte buitenaardse intelligentie. Herinner je je nog ET? Phone home? Zoiets dus.

Maar hoe zou dan in de ogen van Falder die buitenaardse intelligentie zich moeten gedragen? Wat zou écht intelligent zijn ten opzichte van ons aardlingen zijn?

 

Wilde amazones

Heel simpel: dat wij vijftig-plussers daar op handen worden gedragen. Stel je daarbij voor: vrouwen van dertig storten zich als wilde amazones in de armen van mannen met grijze lokken. Hou ouder hoe begeerlijker, is het motto. Ook worden vijftig-plussers op hun werk gekoesterd en krijgen ze de zelfs de voorkeur boven jongeren. In deze beschaving beseffen werkgevers wél dat dat wijsheid en ervaring goud waard is voor bedrijven. Bij pandemieën zoals bij ons nu Corona, is leeftijdsselectie op een overvolle IC géén criterium. Jongeren gaan daar niet voor ouderen. Omgekeerd trouwens ook niet. Omdat ze daar beseffen dat elke leeftijd zijn waarde heeft voor deze maatschappij. Pensioenen zijn er ook. Maar, zoals in Nederland, trekken politici daar niet meteen een zorgelijke blik als het gaat om betaalbaarheid. Daar wordt tenminste beseft dat pensionado’s loon naar heel lang werken hebben verdiend. Dus bij tekorten wordt de geldpers gewoon een standje hoger ingezet.

 

Zo zagen wij de eerste landing op de maan, eind jaren zestig
 

 

Urine

Verzorgingshuizen stinken bij buitenaardse intelligentie niet naar urine. Evenmin betrap je er personeel op tijdgebrek voor de bewoners vanwege veel te strakke werkroosters, voortgekomen uit marktwerking. Integendeel, ouderen hebben er de tijd van hun leven. Gerenommeerde koks staan er te popelen sterrenmaaltijden te bereiden en elke bewoner heeft een eigen schare aan verzorgend personeel. Oude dames kunnen, notabene op kosten van de staat, af en toe een leuke jonge man boeken voor wat extra plezier. Ook op de wensen van de bejaarde mannenschare is ingegaan. Willeke Alberti wordt niet meer geboekt, daarvoor in de plaats zijn er elke week optredens van schaars geklede paaldanseressen. Magazines hebben het nieuwe mooi ontdekt en tonen regelmatig vijftigplussers op de cover. Ook zijn er volop festivals waar jongeren beneden de vijftig worden geweerd. Jongeren op hun beurt smeren hun gezicht in met rimpelcreme en verven hun haar grijs, om ouder en zo meer sexy te lijken. ‘Die jurk maakt echt tien jour ouder’ en ‘Ben je 40? Ik had je minstens 55 geschat’ zijn daar complimenteuze opmerkingen.

 

Wensdenken

Toegegeven, onze vertaling van buitenaardse intelligentie is slechts wensdenken. Maar bewijs maar eens dat deze fantasie een luchtkasteel is. Volgens de Volkskrant is het meest optimistische scenario dat de eerste nabij gelegen intelligente beschaving zo’n 1030 lichtjaar van ons verwijderd is. Een raket met de huidige technologie doet daar zo’n 28 miljoen jaar over. Zulke afstanden kan een mens simpelweg niet bevatten. Maar het doet je wél beseffen, dat we wel heel aards denken over leeftijden. Vijftig of ouder? In de ogen van ET ben je dan nog piepjong.

 

 

Door: Redactie Falder.nl