Britt Dekker, wat ben je leuk

 

Tussen al die dertien-in-een-dozijnpresentatrices val jij op.

 

 

Toen ik je ruim tien jaar geleden voor het eerst zag dacht ik dat je een typisch dom blondje was. Veel branie, maar weinig soeps. Je maakte jarenlang televisie die naar mijn smaak echt helemaal nergens over ging. Maar mijn pubers vonden je hilarisch, met je typische stemgeluid en je opvallende lach.

 

Opeens zat je in De Wereld Draait Door ook aan tafel bij Matthijs van Nieuwkerk om te praten over je YouTubekanaal Paardenpraat.tv. Maar je had het ook over je vader die kort daarvoor was overleden en hoe trots je op hem was omdat hij zich als donor had aangemeld. Ik zat met tranen in mijn ogen naar je te luisteren. Hoe ontwapenend en nuchter was je. Dat zijn er niet veel in het Hilversumse. Dat viel de zenderbazen ook op want ik zag je steeds vaker op televisie verschijnen met je rake observaties. Niks dom blondje dus.  

 

Inmiddels kijk ik iedere week naar Wie van de Drie en rol ik vaak van m’n stoel van het lachen om je humor en je nuchtere opmerkingen. Gelukkig blijf je dicht bij jezelf en heb je geen zin om mediatraining te volgen. ‘Ik wil niet zo iemand worden die er alleen maar gelikte praatjes uitgooit. De enige leidraad die ik heb, is dat ik dicht bij mezelf wil blijven en dat mijn vrienden en familie het allerbelangrijkste in mijn leven zijn. Geen glamourgezweef.’

 

En nu presenteer je naast Wendy van Dijk primetime op de zaterdagavond het zangprogramma We Want More. Vol in de make-up en de glitters zie ik je genieten. Je vond het echt wel spannend om aan dit avontuur te beginnen. Daarover zei je: ‘Er zijn duizenden blonde meisjes die misschien honderd keer knapper zijn, John de Mol kan iedereen kiezen die hij wil. Dus dan denk je wel: ik wil dit niet verpesten, doe het alsjeblieft goed.’

 

Nou, aan jou zal het niet liggen Britt. Wendy van Dijk kan wel inpakken, Britt Dekker komt eraan!

 

Beeld: Instagram @brittdekker92

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit