Breaking news!

 

Mijn allereerste parfum herinner ik me nog heel goed. Ik was veertien en mijn moeder vond mij eindelijk oud genoeg voor een eerste parfum. Dus gingen we samen na de kersttijd op naar de Douglas. Daar hebben we úúren door de walmen van verschillende parfums gelopen. Ik vond het ontzettend spannend, en voelde me ook héél volwassen. Want als je parfum draagt, dan ben je een echte vrouw. Vond ik. 

 

Het werd een parfum van Replay. Heel stoer, maar wel met een lichte citrus hint. Elke ochtend sprayde ik één keer aan de linkerkant van mijn nek, en één keer aan de rechter kant. Meer durfde ik niet, want ik wou er zuinig op zijn. Na een poosje stapte ik over naar Hugo Boss en nu ben ik verslaafd aan Jimmy Choo. Minder zuinig ben ik wel. Ik spray nu twee keer om mijn nek, één keer op mijn polsen en één keer over mijn haar heen.

 

Maar ik doe het dus al jaren fout.

 

En jij volgens mij ook. Want het blijkt dus dat dé plek om parfum te spuiten niet op je polsen of nek is. Nee, het allerbeste is om het op je navel te spuiten.

 

Hé, wat? Op mijn navel?

 

Yep. Je parfum blijft het beste zitten op plekken waar je warmte uitstraalt. En dat is precies wat je navel doet. Het zou de parfum intenser maken en langer laten blijven zitten. Mmm. Andere plekken waar parfum dus ook goed werkt: onder je oksels, ellebogen, knieholtes en enkels. 

 

Nu weet ik niet of ik dit ga toevoegen aan mijn ochtendroutine. Het klinkt voor mij nog best wel gek. Maar hé, het is het proberen waard. Ik ga het gewoon een keer proberen. Je hoort nog wel van me of het echt werkt. Zou wel weer top zijn. 

 

 

 

Door Danique van Leeuwenstijn