Brand door kutkaars Gwyneth Paltrow

 

Het was weer heet nieuws deze week: de vaginakaars van Gwenyth Paltrow die bijna een heel huis deed afbranden.

 

 

Maar laten we wel wezen, het is natuurlijk een onzinbericht. Want wat is er nou zo bijzonder aan een kaars die brand kan veroorzaken? Volgens mij kunnen alle kaarsen dat. Toch? Ik zeg dus ‘mispoes’ tegen zulke kranten. Bij mij vallen dit soort berichten bepaald niet onder ‘nieuws’.

 

En dan de kop van het artikel! “Vaginakaars” Gwyneth Paltrow brandt Britse huiskamer af. Ook dat is dus helemaal niet waar!

 

Het kreng ontplofte, en uiteindelijk stond de kaars wel in de fik, maar verder dan dat ging het niet. De huiskamer is dus NIET afgebrand, zoals de kop deed vermoeden. De kaars is uiteindelijk naar buiten gegooid, en dat is wat die mensen veel eerder hadden moeten doen. Het enige wat er uiteindelijk écht uit dat artikel te halen viel, was dus reclame voor mevrouw Paltrow.

 

Of, nou ja… in de eerste zin van het stuk wordt gesproken over Gwyneth Paltrow (48). En die twee getalletjes achter haar naam schijnen dan weer géén reclame te zijn. Althans voor vrouwen! Maar waarom die getallen er bij ons wel altijd achter gezet worden? Zo van: ‘O, tussen haakjes, ze is 48 jaar.’ Ik snap het niet!

 

Het impliceert waarschijnlijk dat het kaarsje binnenkort wel uit zal gaan, of zoiets. Maar lees jij ooit ergens een kop met: Minister-president Rutte (53) geeft vanmiddag persconferentie? Of: Intensivist Diederik Gommers (57) vanavond bij Jinek? Nooit! Terwijl het er bij vrouwen steevast bijgekrabbeld wordt. Bah.

 

Maar goed, zo’n kaars lijkt me ook bah. Wie wil er nou een kaars die ruikt naar de vagina van Gwyneth Paltrow? Ik zou zo’n cadeautje lekker in de doos laten, denk ik.

 

En wie wil er überhaupt een kaars die ruikt naar de intieme zones van iemand (83)? Zelfs van wie dan ook (22) lijkt me dat niet lekker. En ik ben echt dol op lekkere luchtjes en geurkaarsen hoor. Maar dan wel met de nadruk op ‘lekker’.

 

Dus ik zeg: de fik erin, in dat soort onzin.

 

Maar ik weet ook: smaken verschillen nou eenmaal. Niet iedereen vindt hetzelfde lekker, dus er zullen ook mensen zijn die genieten van dat soort geuren. En dat mag! Ja, dat laatste moet je er tegenwoordig wel bij zetten, want anders ontstaat er weer een hele discussie. Maar tussen jou en mij gezegd: ik vind het smerig.

 

En ik zou ook nooit de krant bellen – zoals deze mensen hebben gedaan – voor een kaars die vlamvat. Wat zij natuurlijk ook nooit gedaan zouden hebben als het gewoon een kaars van Gouda, Bolsius of de Action was geweest. Want dan was het lang zo grappig niet.

 

En die kop vind ik dan ook zwaar overdreven! De huiskamer is helemaal niet afgebrand.

 

Al blijft het natuurlijk altijd kut als je brand hebt.

 

Want ook van een klein brandje kun je al vreselijk schrikken.

 

En je huis gaat er ook van stinken.

 

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke