Boem is ho

 

Mannen denken dat ze beter kunnen autorijden dan vrouwen, maar dat is natuurlijk helemaal niet waar. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen veel minder ongelukken veroorzaken dan mannen. Maar dat toegeven? Ho maar!

 

 

Hoe vaak zie je niet dat de man achter het stuur zit en de vrouw ernaast? De man zit te foeteren dat de auto voor hem niet doorrijdt. Of hij kijkt tijdens het rijden even snel op zijn mobieltje om de voetbaluitslagen te lezen. Herkenbaar? Een kwart van de mannen doet dat. Levensgevaarlijk!

 

In huize Smit zijn bijna alle bekeuringen voor te hard rijden voor meneer. Ik ben meestal aan de beurt met parkeerboetes. Want hoewel ik een heel handige parkeerapp heb, moet ik ‘m natuurlijk wel aanzetten… Mannen houden nu eenmaal van hard rijden, zo ook de mijne. Hij denkt ook dat hij als de allerbeste kan inparkeren. Stiekem moet ik daar om gniffelen. Ik houd dan ook wijselijk mijn mond als hij soms tot drie keer opnieuw moet proberen om de auto op z’n plek te krijgen. Zelfs mijn pubers vinden dat hun moeder beter file kan parkeren dan hun vader. Dat zegt genoeg. Toch?

 

Zie je ooit een dame achter het stuur die flink de bocht afsnijdt? Of op de snelweg achterop je bumper kleeft, terwijl jij al aan de maximumsnelheid zit? Mannen racen lekker door als het hun uitkomt en pakken dat oranje stoplicht toch nog even mee als het kan. Doen vrouwen toch echt veel minder.

 

En dan al die aanwijzingen die ik krijg als ik wel de route ken, maar hij denkt dat er een kortere weg is. Irritant! Bemoei je er niet mee of rijd lekker zelf, denk ik dan, terwijl ik stoïcijns mijn eigen weg kies. We hebben inmiddels de afspraak dat wie rijdt mag zeggen hoe de route is. Stiekem houden we dan een wedstrijdje wie er eigenlijk gelijk heeft. Maar dat zullen we natuurlijk nooit hardop tegen elkaar zeggen.

 

stad van boven

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit