Blue Lights is veel meer dan de zoveelste politieserie

bbc first blue lights

 

En hierom is de serie zo razend spannend

 

 

Vanaf de allereerste scène in de nieuwe BBC First-serie Blue Lights is het menens. Grace (gespeeld door Siân Brooke), moeder van een puber, besloot op haar veertigste om politieagent te worden en wordt tijdens haar training al meteen voor de leeuwen gegooid. Na een wilde achtervolging van een gestolen auto moet ze een jonge ontsnapte gevangene weer achter de tralies zien te krijgen. Later breekt de hel los als ze een verwarde vrouw probeert te kalmeren die buiten met messen staat te zwaaien en daarmee een buurman wil verwonden.

 

 

Ik zat er meteen helemaal in want deze serie is anders dan andere politieseries die ik tot nu toe heb gezien. Geen mooie mannen in strakke pakken met het uiterlijk van een filmster, maar juist acteurs die eruitzien alsof ze dit werk al jaren echt doen. In de serie worden drie beginnende politieagenten gevolgd die werken in Belfast, wat een buitengewoon gevaarlijke plek is om politieagent te zijn, want voor veel bewoners van deze troosteloze Noord-Ierse stad is de politie niet bepaald hun vriend.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door BBC Studios (@bbcstudios)

 

Grace was eerder sociaal werkster en balanceert op een dunne lijn tussen het persoonlijke en professionele. Het is de grootste gok van haar leven, en slechts een paar weken nadat ze aan het werk gegaan is, maakt ze zoveel fouten dat haar beslissing niet langer lijkt op een winnende weddenschap. Haar mede-rookies zijn Annie (Katherine Devin), die worstelt met het feit dat haar gekozen pad kan betekenen dat ze alles moet achterlaten wat ze ooit heeft gekend, en Tommy (Nathan Bran), die wanhopig is om zichzelf te bewijzen, ondanks dat hij rampzalig onbekwaam is in de praktische kant van politiewerk.

 

 

Alle drie zijn nieuwe politieagenten in hun proeftijd bij het politiecorps en de kans is groot dat ten minste één van hen het niet zal volhouden want de druk is enorm en de agenten weten niet wie ze kunnen vertrouwen. Hoe is het om je baan te moeten verbergen voor buren, vrienden en zelfs familie? Hoe maak je onderscheid tussen wie je hulp nodig heeft en wie je dood wil, simpelweg vanwege het uniform dat je draagt?

 

 

Blue Lights is een politieserie met een serieuze ondertoon en dat maakt de serie razend spannend. Vanaf zondag 14 mei te zien op BBC First.

 

Beeld credits: bbcbenelux.com

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit