Beste Netflixtip van de week: Hollywood

 

Ik hou van Netflixseries, tot zover niets nieuws. Kan elk genre zijn, hoor.

 

Kalifat bijvoorbeeld, vond ik echt geweldig.

Als een nieuwe serie met veel bombarie wordt aangekondigd, dan hoef ik ‘m niet te tippen, want dan weet iedereen al dat ie eraan zit te komen. Daar komt bij dat ie dan ook best wel vaak tegenvalt, zoals de eerste Nederlandse Netflixserie Ares. Maar met gepaste trots kan ik je vertellen dat ik weer een underdog heb gespot die je echt wil zien. ‘Hollywood’ heet ie, dus je kan wel raden waar die zich afspeelt. Tijd van handelen: eind jaren 40, net na de Tweede Wereldoorlog, toen veel acteurs en filmmakers er alles voor over hadden het te maken in glamoureus Hollywood. 

 

De maker van Hollywood is geen onbekende; Ryan Murphy zit erachter, ook wel bekend als de bestbetaalde producer van het moment. Die roem vergaarde hij met onder andere Glee en American Horror Story, maar deze serie is een volledig andere cup of tea. Hier zit veel drama in en (gelukkig) geen playbackende cast. Hollywood is ook geen serie die je kijkt voor de over-the-top comedy, maar is meer een zwarte dramaserie. De aan de weg timmerende acteurs krijgen te maken met vooroordelen, racisme en seksisme. Allemaal problemen die ook anno 2020 nog spelen natuurlijk.

 

En verder zijn alle ingrediënten voor een topserie aanwezig. Seks en schandalen natuurlijk, en ik kan echt úren kijken naar de garderobe van alle spelers. Voor iedereen die Hollywood altijd een interessant fenomeen heeft gevonden: deze serie wil je zien. Voor alle anderen die Hollywood overdreven en oninteressant vinden: deze wil je ook zien. Ondertussen heb ik een ‘Life Pro Tip’ meegekregen uit de serie; blijkbaar smeerden ze vroeger vaseline op de camera om acteurs er jonger uit te laten zien. Ga ik ook eens proberen. Will be continued…

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer