Beste Dré

 

Ken ik jou, ken jij mij? Niet persoonlijk, dus wat mij betreft mag je ook nu stoppen met lezen want ik kan me voorstellen dat je helemaal knotsknetterdol wordt van al die mensen die ‘iets’ van je vinden. Zij trekken geen volle zalen en jij wel.

 

Maar ik kan het toch niet laten. Het is mijn baantje. Jij zingt, ik schrijf. En mijn vorige brief aan jou was best aardig, dus ik dacht: ik ga voor een bis. En vandaag doe ik dat aan jou. Want jongen, wat een intense weken heb jij gehad. Hoteldebotel in de Bridget-bubbel tot de Curacao-knauw.

 

Dat is de ultieme relatietest, samen op vakantie. Als je ex en je zoontje op hinkelafstand van jouw strandhuisje zitten, kan ik me zo goed voorstellen dat je hun lokroep niet kunt weerstaan. Het is dat de zin ‘een man weet pas wat hij mist, als ze er niet is’ al geschreven is, anders weet ik zeker dat jij dat had gedaan.

 

Dus daar ging je. Recht de armen van Monique in. Dat zal intens voor je zijn geweest, want met Bridget heb je het ook geweldig gehad en je lijkt me niet de persoon die iemand onnodig wil kwetsen. Nu is Bridget een stoere meid, die redt zich wel. Over het incasseringsvermogen van Monique wordt veel gezegd, maar haar begrijp ik ook. She’s older and wiser. Ze kent je, wist dat je dit nodig had en wist vast ook hoe dit verhaal af zou lopen. Met een happy end. Voor haar tenminste. En voor jullie zoontje, want dat is toch wat je wil.

 

Wat is dan de reden van dit stuk, wil je zo onderhand wel eens weten. Nou, ik kan veel volgen en beweeg gezellig mee met je amoureuze bewegingen, maar ik heb toch een klein, petite vraagje. Waarom, beste Dré, waarom alles toch zo uitventen op Instagram?

 

Voelt toch een beetje alsof je vorige week bij de ledenraad vergadering van de VVD was en vandaag op de eerste rij zit bij  het pleidooi voor solidariteit van Jesse Klaver.

 

Ik snap dat het voor jou een proces is dat al langer door je hoofd maalt, maar voor ons is het wat… Nou ja, laat ik het zo zeggen: je gaat stevig in de zesde versnelling over je liefdespad.

 

Dus misschien moet je ons volgers heel even laten bekomen van alle activiteiten. En ik snap dat je na een avond optreden heel graag lepeltje-lepeltje wil met Monique, maar dat hoef je wat mij betreft niet per se op Instagram te zetten. Omdat ik het wat privé vind, omdat ik het toch best pijnlijk vind voor Bridget en nou ja gewoon, omdat sommige dingen misschien ook mooier zijn als ze tussen twee mensen blijven.

 

Schrijf het op een kaart. Of nog beter: een brief.

 

Als ik aan iemand niet hoef uit te leggen wat de kracht van een brief is, ben jij het wel.

 

Alle goeds voor jou,

May

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach