Bente kwam er pas achteraf achter dat ze met een getrouwde man het bed had gedeeld

 

‘Hij woonde notabene met zijn vrouw in mijn straat.’  

 

 

‘Laatst las ik op Franska.nl het sneue verhaal van ene Birgit die dacht een fijne man te hebben ontmoet en toen werd voorgesteld aan zijn vrouw, terwijl de lummel even verzuimd had haar te vertellen dat hij überhaupt getrouwd was. Ik heb een vergelijkbaar verhaal en dat begon op de dag dat ik een uitnodiging op mijn deurmat vond voor een buurtfeest. Ik kon me niet herinneren dat de buurt ooit eerder bij elkaar was gekomen om te feesten en dit leek me geinig. De oneven huisnummers moesten wat te eten meebrengen, de even nummers moesten voor de drank zorgen en behalve een deur op een paar schragen die als tafel diende en een babybadje met het ijs dat over was van de viswinkel, had het organisatiecomité, zoals de initiatiefnemers zichzelf noemden, niet veel voorbereid die zaterdagmiddag op het pleintje. Maar de man met de onmiskenbaar Australische tongval had er wél werk van gemaakt, want die had in zijn eentje voor een heel fust bier gezorgd.

 

We stonden met een paar vrouwen toe te kijken hoe hij de tap uitprobeerde. Iemand vergeleek hem met Crocodile Dundee omdat hij afstak tegen alle stadse meneren uit onze buurt. Deze Dundee was oer-aards, heel eigen, robuust en direct. Toen hij vroeg of ik een biertje wilde kon ik niet weigeren en naarmate er meer gedronken werd, iemand voor muziek ging zorgen en de stemming er goed in kwam, hadden wij elkaar steeds meer te vertellen. Het was al laat die avond toen ik als een puber met hem stond te zoenen achter een boom en dik na middernacht toen hij me het hof maakte omdat hij me zo leuk vond en we in mijn bed belandden.

 

Na een wat rommelige vrijpartij had hij opeens haast om weg te komen. Zijn vrouw, mompelde hij, was op zakenreis en zou vroeg in de ochtend landen en hij had beloofd om haar op te halen van Schiphol. Na een paar weken zag ik ze samen toen ik een paar blokken verderop in onze straat fietste. Ik bleek zijn vrouw weleens ontmoet te hebben tijdens het hardlopen in het park – ze vertelde toen dat zij en haar man nog maar net in

 

Nederland gestationeerd waren en dat ze het hier zo naar hun zin hadden. Zijn vrouw groette toen ze me zag. Ik groette terug en fietste door omdat ik geen idee had hoe ik hier anders mee om had moeten gaan.’

 

Bentes naam is vanwege privacy gefingeerd. Haar echte naam is bekend bij de redactie.

 

Moet jou ook iets van het hart en wil je dat (anoniem) met ons delen? Stuur dan een mail naar info@franska.nl onder vermelding van ‘Dit moet ik even kwijt’.