Ben jij team filter, cups of pads?

 

 

Want er zit nogal verschil in de smaak van je koffie.

 

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar mijn dag kan niet beginnen zonder een koffie verkeerd voor mijn neus. En aangezien ik nogal een gewoontedier ben, zit die koffie in een grote mok met een klets koude melk. Gezet met een ouderwets filterkoffiezetapparaat, gewoon zo eentje die je moeder al op het aanrecht had staan.

 

Misschien is het vloeken in de kerk, maar je doet mij geen plezier met een Senseo. Soms denk ik dat ik de enige in heel Nederland ben die haar koffie niet in dat apparaat zet. Maar geloof me, ik heb alle smaken geprobeerd, het is niet mijn ding. De koffie is niet lekker heet en hij smaakt wat mij betreft nergens naar. Als ik zo’n Senseo-apparaat bij iemand thuis in de keuken zie staan, vraag ik zelfs om een kop thee of desnoods een glaasje water. Alles om maar niet dit slappe bakkie te hoeven drinken.

 

Smaken verschillen blijkbaar want ik was ooit op vakantie in een Griekse all-inclusive op Kreta en tot mijn stomme verbazing zag ik daar een blauwe Senseo op een balkonnetje staan. De eigenaar genoot van zijn Hollandse koffie en De Telegraaf. Hèhè, net als thuis, zal hij gedacht hebben. 

 

Ook de Nespresso is nooit mijn vriend geworden. Of ik nou de Arpeggio of de Inspirazione Napoli voor mijn neus krijg, ik kan alleen maar verlangen naar het echte werk van de espressobar aan wat voor Italiaanse piazza dan ook. Bovendien vind ik de cups loeiduur en niet milieuvriendelijk.

 

Mijn nieuwe collega Lysanne van 25 is nog ouderwetser dan ik. Ha, zij zet haar dagelijkse zwarte goud zelfs nog met een metalen filtertje en een keteltje kokend water. Want je koffie opschenken is volgens de modemeisjes weer helemaal hip en terug van weggeweest, hoe leuk is dat?

 

En jij? Ben jij team filter, cups of pads? 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit