Ben ik nou zo preuts?

irma laptop

 

Twee keer per week sta ik ’s ochtends vroeg in de sportschool

 

 

 

Rond die tijd worden ook de kleedkamers schoongemaakt. Voorheen deed een vriendelijke Poolse dame dat altijd, maar tegenwoordig staat er een norse man met een snor de douches te schrobben.

 

 

Ik zie het al als ik binnenkom: voor de kleedkamer staat een bordje met de tekst: de kleedkamers kunnen vandaag worden schoongemaakt door een mannelijke schoonmaker. Onze excuses voor het ongemak. Dan hoop ik nog dat hij weg is voor ik weer klaar ben met sporten, maar dat is dus nooit zo.

 

 

Volgens mij ben ik niet overdreven preuts. Naar de sauna gaan vind ik prima en ik durf me best te vertonen op het strand (liefst in badpak om de vetkwabbetjes te verhullen, dat dan weer wel). Maar in mijn blootje onder de douche gaan staan terwijl er naast me een wildvreemde man de vloer staat te dweilen, dat vind ik dus mega ongemakkelijk. Ik heb het eens nagevraagd bij de andere sportsters en de reacties zijn wisselend. De één ziet het verschil niet met een sauna, de ander doucht voortaan thuis. Dat zou ik ook het liefste doen, maar ik moet vanuit de sportschool meteen door naar mijn werk. Dat haal ik dus niet.

 

 

Als ik wil gaan douchen, verzoek ik snormans vriendelijk even wat anders te gaan doen. Heel blij wordt hij er niet van, maar hij verdwijnt wel, zodat ik even rustig kan poedelen onder de douche. Ik heb er de sportschool al eens op aangesproken. Het kan niet anders, verzekeren ze me. Terwijl 74 procent van de schoonmakers vrouw is (volgens internet), kan dit bedrijf voor de dameskleedkamers van de sportschool alleen een man vinden. Vind ik raar, vind ik vervelend. Ik denk er zelfs over om maar op een andere locatie te gaan sporten. Ben ik nou overdreven preuts?