Asjemenou?

Komt Loeki de Leeuw terug op de buis?

 

 

Ken je ‘m nog? Dat onhandige leeuwtje in die grappige filmpjes?

 

 

 

De deejays Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte van het NPO2 radioprogramma Jan-Willem Start Op, zijn een petitie gestart om Loeki de Leeuw van de STER terug te brengen op de Nederlandse TV, tijdens de reclameblokken. Zij zouden het hartstikke leuk vinden als het leeuwtje weer op de buis verschijnt.

 

En met hen een heleboel anderen. Want deze petitie is inmiddels al bijna negentienduizend keer door Loeki-fans ondertekend!

 

Het bestuur van de STER heeft beloofd om binnenkort te kijken of er budget is om nieuwe Loeki-filmpjes te maken. Tussen 1972 en 2004 kwam Loeki iedere dag de huiskamer binnen. De STER stopte uiteindelijk met de productie van de filmpjes omdat het veel te duur werd. Er zijn in totaal ruim zevenduizend filmpjes gemaakt.

 

Mocht jij het nu ook geinig vinden om Loeki tussen die saaie reclame door te zien, dan kun je hier je handtekening zetten. 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit