Help! Mijn haargrens verschuift

 

Anita: Zelfs met mijn krullenbos valt er er niet aan te ontkomen. Mijn haargrens verschuift, de verkeerde kant op welteverstaan. Hoe ouder je wordt, hoe dunner je haar. Niets aan te doen dacht ik, tot ik weer eens met een groep vriendinnen in het café zat.

 

Vroeger zat ik vaak met mijn vriendinnen in het café, dan hadden we het over de gekste dingen, van wereldpolitiek tot de laatste roddels. We spreken nog steeds met elkaar af, en die gesprekken met hen zijn voor mij heel waardevol. Je merkt dat je in de loop der jaren steeds meer begrip voor elkaar krijgt en tegelijkertijd loop je allemaal tegen dezelfde soort problemen aan. Overgang is zo’n heerlijk onderwerp waar we eindeloos grappen over kunnen maken, en waar we natuurlijk met z’n allen al jaren in zitten. Ideaal om alle handige tips en tricks uit te wisselen.

 

Zo hoorde ik de laatste keer dat een aantal van m’n vriendinnen aan de beautysupplementen zit. Ik was stomverbaasd. Hoe kan het, dat ík, die zo mijn best doe om van alles en nog wat op de hoogte te blijven, dit niet wist. Natuurlijk werd ik uitgelachen. Of toegelachen moet ik geloof ik zeggen. Ik weet heus wel dat er vitaminepreparaten zijn die werken, dat je supplementen kunt slikken als je in de overgang zit, of als je wilt afvallen (heb ik zelf ook gedaan), maar supplementen voor mooier haar of een jongere huid? Ik had geen idee. Al weet ik wel dat regelmatig haring eten (van de vetten in haring blijft je huid stevig), en blauwe bessen (die zorgen dat je huid gaaf blijft) een goed plan is. Dus zo gek is het niet dat iets dergelijks dan ook in een pilletje terechtkomt.

Nu pas begrijp ik waarom al die veertigers en vijftigers massaal aan de pony gaan, dan zie je die wijkende haargrens niet.

 

 

Na de overgang is mijn haar ook dunner geworden en heb ik meer haarverlies, tenminste… het leek op een gegeven moment wel of er bijna meer haar in mijn borstel zat dan op mijn hoofd (ik overdrijf ook graag een beetje, maar dat wist je al).

 

Nu pas begrijp ik waarom al die veertigers en vijftigers massaal aan de pony gaan

 

Net als mijn vriendinnen ben ik dus nu ook aan de beautysupplementen. 

Ik gebruik er maar eentje, want ik heb besloten dat dat voor mij (voorlopig) genoeg moet zijn. Ik slik nu elke dag een capsule voor mooier en dikker haar.

 

En ik ben er eigenlijk hartstikke blij mee. Al duurt het wel even voor je het resultaat ook echt ziet. Een haar heeft wel drie tot zes maanden nodig om zich te ontwikkelen. Ik ben nu bijna drie maanden bezig en het verschil is echt al merkbaar. De haren in mijn borstel zijn voor mijn gevoel met zo’n 80% verminderd, en mijn haar voelt ook voller en gezonder. En behalve dat ik minder haar verlies, gaat het borstelen ook makkelijker en heb ik minder klitten.

Ik gebruik Oenobiol Volume. Dit supplement voedt je haar van binnenuit. Het belooft mooi en vol haar. De formule bevat plantaardig 5-alfa-reductol (pompoenzaadolie) en verschillende B-vitaminen waaronder biotine (vitamine B8). Dit supplement wordt geadviseerd bij haarverlies en dunner wordend haar. Bijvoorbeeld bij haaruitval door hormonale veranderingen zoals overgang of zwangerschap, of bij haaruitval als gevolg van stress.

 

Oenobiol Veerkracht is er ook, dat voedt je haar ook van binnenuit. Dat product is samengesteld uit cystine, verschillende B-vitaminen zoals ook weer biotine (B8), koper, zink, en extract van blauwe bosbes. Dit supplement is bedoeld voor futloos en beschadigd haar.

 

 

Beide supplementen hebben dus drie maanden nodig om tot een optimaal resultaat te komen. Een verpakking bevat 180 tabletten die je 2x daags gedurende drie maanden bij de maaltijd inneemt €39,99.

Dus… dan weet je het en kun jij het aan jouw vriendinnen vertellen. En ik spreek gauw weer af in een cafeetje met mijn vriendinnen. Want je weet maar nooit wat ik nu weer hoor!

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

Witte balk met bol Anita