50? Naar de sport­­school!

 

Elke vrijdag vlogt Anita over haar beautygeheimen. Deze week gaat ze naar de sportschool.

 

Na mijn vijftigste merkte ik dat ik krommer ging lopen, mijn taille verdween en mijn buik begon te groeien… Nu doe ik er alles aan om er een beetje jonger uit te zien, dus is het tijd voor de sportschool. Het inschrijven is zo gebeurd. Een trainingsschema maken, is ook geen probleem. Maar toch vond ik dit lastig.

 
Omdat ik altijd slecht ben geweest in sport, heb ik vijf sessies met een personal trainer afgesproken. Hij maakte voor mij een programma op maat: in mijn geval is dat spieropbouw – juist omdat na je vijftigste de spiermassa wat afneemt. Ook kijkt hij of ik de oefeningen goed uitvoer, hij corrigeert waar nodig, en legt precies uit welke spiergroepen getraind worden. Doordat hij goed ziet wat ik wel of niet kan, en daarop inspeelt, geeft hij me vertrouwen en train ik veel effectiever.

 

De huidige stand? Ik weeg nu 63,1 kilo, vet is 33,1% spiermassa is 27,5%. Over vijf weken, laat ik het resultaat zien.

 
Tip: kies een sportschool in de buurt. Zo is de afstand of slecht weer nooit een excuus.

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.