Er is weer zo veel leuks te doen deze week. Lekker varen bijvoorbeeld in Zeeland en dan zeehonden spotten. Of gluren bij de rijke buren: in kasteel Amerongen blijf je kijken!

 

 

Dinsdag 4 april

Zeehonden kijken

 

Maak eens een natuurvaartocht. Je vaart in tweeënhalf uur met een gids tijdens laag water langs de zandbanken in de Oosterschelde waar zeehonden liggen te luieren. Passagiersschip de Onrust vaart langs de Stormvloedkering, de Schelphoek en de Plompe toren. En wie weet spot je nog een bruinvis! Deze zoogdieren zijn er het hele jaar, en het beste te zien met rustig weer.

 

De Onrust

Nieuwe Havenweg 5 in Burghsluis, Schouwen-Duiveland, Zeeland, vertrek 13.30 uur tot 14.30 uur.

 

 

Woensdag 5 april

Toeren in het hoge noorden

 

Een rondje Lauwersoog en ook nog een stukje Groningen meepakken. Toerend met de tuk tuks van Tuk Tuk Lauwersoog kun je wel blijven rijden! Of misschien toch even stoppen; voor een high tea in de Theefabriek een picknick of een diner. Tuk ze!

 

Tuktuklauwersoog

 

 

Donderdag 6 april

Zo heurt het

 

Hoge plafonds met schitterende kroonluchters in rijk gedecoreerde kamers, dat is kasteel Amerongen. Hoe een leven op stand eruitzag, zie je hier in werkelijkheid. Het kasteel heeft een van de mooiste historische interieurs van Nederland, waar de adellijke familie zo weer in terug zou kunnen keren. Loop ook even de tuin in, prachtig!

 

Kasteel Amerongen

 

 

Vrijdag 7 april

Bakkertje spelen

 

Als je het Nederlands Bakkerijmuseum binnenkomt, ruik je het al: de geur van versgebakken brood en banket. Uit de met takkenbossen gestookte oven van de negentiende-eeuwse bakkerij komen tweemaal per week heerlijke houtovenbroden. Volg het hele bakproces, wandel door de geschiedenis in het museum en bak erop los. Vooral in de vakanties hebben ze leuke activiteiten.

 

Nederlands Bakkerijmuseum

 

 

 

Zaterdag 8 april

Tulpen in Amsterdam

 

Tijdens het Tulp Festival wordt het dak van NEMO gevuld met tulpen in alle kleuren van de regenboog. Het dak van NEMO is gratis toegankelijk tijdens openingstijden van NEMO. Je vindt er de openluchttentoonstelling Energetica, een groot buitenterras en een restaurant. Met een prachtig uitzicht op de binnenstad van Amsterdam.

 

Van 1-4 tot 14-4

Tulpfestival

 

 

Zondag 9 april

Brocante en streeklekkers uit Twente

 

Op en rond het erf van B&B ’t Morshuis wordt onder ruim 120 oude eikenbomen de Morshuis Lente Fair georganiseerd. Ruim 80 proeverijen, diverse versnaperingen, ruim aanbod streekproducten en veel brocante, meubelrestauratie en woonaccessoires.

 

9 april van 11.00 – 17.00 uur,
Morshuis Lente Fair

 

Kleidijk 4, Diepenheim