Stink ik erin of niet?

 

 

Zat gisteren te appen met een vriendin. Natuurlijk gaat er dan ook even een ‘Alles goed?’ tussendoor. Ik: ‘Natuurlijk gaat het goed! Ben heel leuke dingen aan het doen.’ Waarop  zij reageerde met: ‘Goed zo! We gaan geen zuurpruimpjes worden.’

Tuurlijk niet. Hoewel… ik kan zo tien redenen opnoemen waarom ik ter plekke een zuurpruim zou kunnen worden. Even meegenieten?

 

1: De helft van m’n kledingkast past niet meer.

2: Ik kreeg een heel erg onaardige sneer op Facebook.

3: Ik krijg de douchevloer nooit meer schoon, want er zit veel te veel kalk in het water.

4: Ik sta elke dag minstens een uur in de file.

5: M’n lievelingskat is dood.

6: En m’n appelboom ook.

7: Het gaat helemaal niet goed met de wereld.

 

Geen idee waarom ik pas bij punt zeven aan de wereld denk. Ik hou sowieso op. Hoezo tien redenen om zo snel mogelijk een zuurpruim te worden? Zo’n rijtje maken is de snelste manier. En de beslissing wanneer je er eentje wordt, heb je helemaal zelf in de hand. Dus kappen ermee. Hoezo zou ik me op m’n kop laten zitten door dingen waar ik toch niets aan kán of wíl doen?

Ik prik dan ook maar meteen de dag waarop ik wel een zuurpruim word: 28 februari 2098.

Zo. Ook weer geregeld.

En o ja: Ik heb deze week ook maar meteen besloten om Parijs een beetje anders in te delen. Wat leuke winkels in de buurt van de Arc de Triomphe gezet. Vond het daar altijd een beetje winderig en ongezellig. En o ja. Ook de Arc zelf even wat kleiner gemaakt. Past ie namelijk beter op franska.nl 

 

 

Door Franska

Beeld: GettyImages Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.