André Hazes vertelt bij Humberto wat kritiek met hem doet

 

Zelf kan ik al helemaal van de leg zijn als ik m’n dag niet heb of als iemand iets onaardigs naar me roept op de fiets (ik woon in Amsterdam dus dat gebeurt verrassend vaak).

 

 

Kun je nagaan als je bakken kritiek over je heen krijgt zoals André Hazes. Ik zou het dan allemaal niet zo leuk vinden, hoor. Oké, het is dan je werk dus de spotlights horen erbij, maar ik zou lekker tegen alle talkshows zeggen: mij nie belle. Ik blijf in m’n grot totdat jullie over me zijn uitgepraat.

Nu is er — eerlijk is eerlijk — ook wel vaak gewoon veel over hem te praten. Vooral op relationeel vlak natuurlijk. Het was dan ook geen grote verrassing dat het ook over deze zaken ging toen hij gisteravond bij Humberto aan tafel zat. 

‘Hoe houd jij de lol erin? Iedere dag sta je op de één of andere manier in de krant. En niet leuk,’ vroeg Humberto aan hem. Dat kon André natuurlijk alleen maar beamen en de lol is dan volgens hem ook ‘ver te zoeken’. ‘Ze zeggen dat het wel leuk moet blijven. Het is veel en je zit er niet op te wachten, zelfs op zo’n avond als nu.’ Nou kijk, had ik toch gelijk. En ik kan me het helemaal voorstellen, want je wéét van tevoren al dat het niet om je carrière zal gaan, maar het uiteindelijk draait om je privéleven.

‘Je hebt wat te promoten, maar je komt weer met je harses op tv.’ Ja, want serieus: hij zat er om te praten over De Avond van je Leven, een mega show die hij gaat geven in Ahoy. Maar daar wil je waarschijnlijk niet zoveel over weten. Vertelde hij nog meer over hoe het momenteel gaat na alle commotie en de switch van Monique naar Sarah? Oh zeker.

‘In het begin dacht ik: dit geintje kan ik ook nog wel aan. Maar het is wel een ding. Het zuigt heel veel energie … Ik ben ook maar een jongen van 27 die doet wat hij denkt dat goed is. Het enige wat ik heb gedaan is voor mijn eigen geluk kiezen.’ Tsja, en daar vond heel Nederland inderdaad wel wat van. Volgens hem valt het uiteindelijk wel mee: ‘Dan zie je die negatieve reacties en denk je dat dat heel Nederland is. Maar dat zijn vijfhonderd mensen uit Appelscha ofzo, want op straat is iedereen aardig.’ Nou Appelscha, je weet wat je te doen staat: een beetje aardig zijn voor Dré.

Want serieus, ik hoor dus niet bij die vijfhonderd mensen. Ik vond hem gisteren echt onwijs sympathiek overkomen bij Humberto en ik zing nog steeds vol passie zijn hits mee (al gebeurt dat nu beduidend minder want ik kom minder in de kroeg, thanks to corona). Sowieso vind ik het een interessant fenomeen dat je heel Nederland over je heen krijgt als je weggaat bij de moeder van je kinderen. Of het nou de schoonheidsprijs verdient of niet, mensen hebben toch helemaal niets met die relatie te maken? Het scheelt ook dat het contact tussen hem en Monique volgens André gewoon goed is en alle betrokkenen continu respectvol over elkaar praten. Sterker nog, daar kunnen sommige anderen nog wel wat van leren.

 

 
Beeld: Screenshots Humberto, RTL

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer