American Airlines schaft supersonische vliegtuigen aan

overture vliegtuig supersonisch

 

Meeeine gute, dit is niet goed voor mijn vliegangst hoor. Ik vind het nog altijd doodeng in een grote Boeing te stappen, maar dit…

 

 

 

Dit nieuwe supersonische vliegtuig lijkt wel een straaljager, maar toch kun je vanaf 2029 een stoel boeken bij American Airlines; zij hebben er namelijk twintig stuks van besteld.

 

Ze zien er behoorlijk spannend uit, en die dingen gaan dus ook véél sneller dan de vliegtuigen die nu worden gebruikt. Zo kan de vluchttijd van trans-Atlantische vluchten worden gehalveerd door de inzet van deze vliegtuigen. Hoooly shit, je zou er maar de piloot van zijn. Dan moet je zo’n gevaarte besturen dat maar liefst 2100 (!) kilometer per uur gaat. Ze zijn wel een stuk kleiner dan de Boeings trouwens: per keer kunnen ze zo’n 65 tot 80 reizigers vervoeren.

 

Deze vliegtuigen hebben de naam Overture, en naast de eerste lading heeft American Airlines ook nog eens een optie gedaan voor nog veertig stuks erbij. Zal dit dan echt de nieuwe vorm van vliegen worden?

 

Het lijkt er wel een beetje op, want ook United Airlines en Japan Airlines zijn van plan om supersonische vliegtuigen aan te schaffen. Side note: ben ik de enige die niet wist dat het woord ‘supersonisch’ betekent dat ‘het zich sneller voortbeweegt dan het geluid’? Dat we over zeven jaar gewoon vliegen in gevaartes die door de geluidsbarrière gaan, ik vind het nogal wat.

 

Eerlijk is eerlijk: ze zien er wel heel cool uit, dat dan weer wel. Maar geen haar op mijn hoofd die erin stapt. Noooo way.

 

 

Bron: AD.nl

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer