Angelina Jolie klaagt FBI aan

brad pitt angelina jolie

 

Het leek even rustig te zijn rondom de vechtscheiding van Angelina Jolie en Brad Pitt, achter de schermen is daar niets van waar.

 

 

 

Gisteravond (Amerikaanse tijd) kwam namelijk naar buiten dat Angelina Jolie in 2016 een anonieme rechtszaak heeft aangespannen tegen de FBI, en waarom zij haar ex Brad Pitt niet hebben gearresteerd na het incident in het vliegtuig.

 

Even ter opfrissing: dat incident in een privéjet leidde ertoe dat de twee uit elkaar gingen en tot gisteren was het eigenlijk niet duidelijk wat er nou precies was gebeurd. Er deden wel geruchten de ronde dat Brad Pitt hun zoon Maddox zou hebben geslagen, maar niets werd bevestigd. Tot gisteren dus, want de details rondom deze rechtszaak liggen nu op straat.

 

Volgens Jolie was Pitt tijdens de vlucht in de privéjet zowel verbaal als fysiek gewelddadig tegen haar en haar kinderen en was hij flink aan het drinken. ‘You’re f*cking up this family,’ riep hij tegen Jolie, waarop Maddox zou hebben gereageerd met: ‘That’s not her, that’s you, you prick.’

 

Na deze opmerking zou Pitt zijn zoon hebben aangevlogen, maar Jolie sprong ertussen. Daardoor zou ze verschillende verwondingen hebben opgelopen. Uiteindelijk viel ze in slaap en toen zou Pitt nog eens bier over haar heen hebben gegooid. Na het landen gaf ze aan met haar kinderen naar een hotel te gaan om bij te komen en is ze naar de politie gegaan om melding te maken van dit incident.

 

Maar daar heeft de politie en de politie van LA dus niets mee gedaan; ze hebben met Brad Pitt gepraat, maar zijn verder niet tot actie overgegaan. Brad Pitt en zijn team ontkennen nog steeds elke vorm van fysiek geweld en insiders zeggen dat hij destijds niet gearresteerd is omdat er ‘geen enkel bewijs tegen hem te vinden was’. Jolie zou meer transparantie willen over de vraag waarom dit onderzoek gesloten zou zijn zonder dat het consequenties voor haar ex-man heeft.

 

Wat ik me dan stiekem wel afvraag: waarom komt dit nu ineens naar buiten, als deze anonieme aanklacht al in 2016 gedaan werd? Het lijkt erop dat het moddergooien voorlopig nog niet voorbij is. 

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer