Deze Woensdag Windag heb ik een toffe prijs voor iedereen die net terug is van vakantie, want ik weet zeker dat je hier dan dolgelukkig van wordt. 

 

 

 

Groen moet je doen, maar vaak is een groen alternatief duurder en kies je toch voor minder duurzaam. Zeker als het gaat om dingen die je iedere dag gebruikt, zoals je wasmiddel. Met de hoeveelheden was die ik hier dagelijks in de trommel prop, sleep ik me een ongeluk met die flessen vloeibaar wasmiddel. En al helemaal nu de eindeloze berg vakantiewas van m’n pubers er nog eens bij komt.

 

Dat kan ook anders, vinden ze bij The Good Brand. Daar zijn ze namelijk heel goed in het duurzaam maken van alledaagse producten die door iedereen gebruikt worden. Duurzaam en dus vriendelijk voor mens, dier en natuur. Zo hebben ze milieuvriendelijke wasstrips bedacht. Dat zijn plasticvrije strips met een laagje wasmiddelconcentraat van hoge kwaliteit dat oplosbaar is in water en heerlijk ruikt. Als je deze wasstrips gebruikt wordt de CO2-uitstoot van je was tot 94% gereduceerd, omdat er geen onnodig transport is van het extra gewicht van al het water waar vloeibaar wasmiddel voor het grootste deel uit bestaat. Dat vermindert brandstofverbruik en je hoeft zelf dus ook niet met die zware flessen wasmiddel te sjouwen. Een win-winsituatie.

 

Het gebruik is zo simpel dat zelfs een kind de was kan doen. Je scheurt een strookje af langs het kartelrandje. Dat stop je met je was in de trommel en de machine doet de rest. Mocht je nou een ouderwets handwasje hebben, dan los je een stripje op in een flinke emmer warm of koud water en klaar is je sopje. Eigenlijk net als je altijd al gewend was maar dan milieuvriendelijk.

 

the good brand

 

Iets voor jou? Mail dan je naam en adresgegevens aan winnen@franska.nl. Ik mag 8 pakketten met 64 wasbeurten weggeven, dat wordt dus lekker wassen met een schoon geweten.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit