Als je het maar subtiel houdt

 

Soms, hééél soms, brengt een minister je op goede ideeën. En wanneer dat dan een minister uit België is, maakt dat het nóg bijzonderder.

 

 

 

De minister kreeg in haar eigen land een bak met kritiek over zich heen, maar ik vind het juist geweldig wat ze me liet zien. Ik ben er namelijk een stuk minder paniekeriger door geworden over hoe het “later” allemaal moet. En dat is heel goed voor mijn gezondheid, én voor die van de volksgezondheid in het algemeen.

 

Want laten we eerlijk zijn: ik zie steeds meer jonge mensen zichzelf nu al laten opspuiten en opereren. Chirurgische ingrepen, om jonger, ouder of anders te lijken, worden tegenwoordig al toegepast op snoetjes van nog geen twintig jaar oud. Als ik dus nog een klein beetje wil meetellen, moet ik nu echt wel stappen gaan ondernemen.

 

Maar hoe krijg ik een koppie van dik vijftig jaar oud weer in de staat van een kleuter? Dat gáát toch niet? En dat zijn dus zaken waar ik ’s nachts vreselijk wakker van kan liggen.   

 

En, ja, ja… ik weet dat wakker liggen óók niet helpt. Maar de scheuren die nu al boven de bovenlip verschijnen, die slaap ik daar echt niet meer weg hoor. Ik moet wel proberen een klein beetje reëel te blijven.

 

Ja, niet dat ik sommige mensen er reëel uit vind zien na een cosmetische ingreep, maar dat is niet de reden dat ik zoiets niet zou laten doen. Want ik zal het maar eerlijk bekennen: ik ben gewoon te laf. Ik durf niet onder narcose, of mijn neus te laten breken. En ook niet het vel van mijn gezicht te laten stropen, of een stuk van mijn oogleden weg te laten snijden. Ik ben gewoon een angsthaas.

 

Maar daar heeft de Belgische minister van Volksgezondheid dus nu een oplossing voor aangereikt! Ik weet niet zeker of ze dat ook bedoelde met haar actie, maar ik ben er blij mee, want het bracht mij op ideeën. Ze verscheen namelijk met een mondkapje waarop een afbeelding van haar eigen kin stond. 

 

Niet dat ik nu onderkinnen promoot. Nee, ik zou dan wel op zoek gaan naar een betere versie van mijn kaak en wangen. Ik speel dus nu met het plan om op zoek te gaan naar wat goede, oude (of eventueel mooie, nieuwe) foto’s van mezelf, en dan een hele berg mondkapjes ermee te laten bedrukken en te laten thuisbezorgen. Gaan die bovenlipkraters dan nóg verder aan de wandel, en die mondhoeken nou nóg meer zakken, dan heb ik de mooiere versie van mezelf alvast in huis!

 

Dus dat je het alvast weet: ik zie er binnenkort altijd goed uit als ik de deur uit ga, en jij weet dan hoe dat komt. Maar niet doorvertellen, hè!

 

Ik weet alleen nog even niet hoe ik het probleem met de overhangende oogleden ga oplossen. Ik weet wel dat ze in België ook mondkapjes hebben die je hele gezicht beslaan, maar daar zie ik mezelf niet zo snel mee oversteken, of achter het stuur kruipen. Dat lijkt me dan weer gevaarlijk.

 

En néé… gaatjes in je mondkapje, dat mag niet! Ik zie je alweer meteen een oplossing tikken onder dit bericht, maar met gaatjes erin schiet het mondkapje natuurlijk zijn oorspronkelijke doel voorbij.

 

Hoewel Paris Hilton het wel wilde proberen, maar dat prototype heeft het niet gehaald.

 

En tot slot dan nog een (extra) tip! Je kunt ook het gezicht van iemand anders laten drukken op je mondkapje. Wordt het je allemaal écht te gortig, dan zet je gewoon een kapje op met het gezicht van Gaby Blaaser of Connie Witteman.

 

‘Heb jij iets aan je gezicht laten doen?’, zal iedereen dan waarschijnlijk aan je vragen. Maar jij kunt dan, zonder te liegen, glashard ontkennen.

 

Ik zou echter niet een kapje met de toet van de Belgische minister nemen, en ook niet eentje met bijvoorbeeld George Clooney met baard.

 

Je moet het natuurlijk wel een beetje subtiel houden, hè!

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke