5 verrassende gerechten uit de Airfryer

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav kunnen je alles vertellen over eten. De beste recepten, grappige weetjes en nieuwste eettrends. En wij willen daar natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Verrassende gerechten uit de Airfryer.

 

 

We hebben het afgelopen jaar behoorlijk geëxperimenteerd met de Philips Airfryer. Dat ging meestal heel goed, en een enkele keer iets minder. Wat we vooral hebben ontdekt: je kan zóveel meer met de Airfryer dan ‘frituren’. Wat dan? Nou, deze vijf gerechten onder andere.

 

Nasi goreng
Is ‘gezonder eten’ een van je goede voornemens? Top. Hier ben je aan het goede adres. Goed, de purist zal dit geen nasi noemen, want nasi betekent rijst en deze ‘nasi’ is gemaakt van bloemkool. En nee, bloemkool is geen rijst. Maar dat terzijde. Hij functioneert hier als een soort rijst en is daarmee een fijn koolhydraatarm alternatief. Zelfs de kroepoek in dit recept bak je in de Airfryer, oftewel: zonder vet!

 

Sushi
Zelf sushi maken is hartstikke leuk, alleen hoe krijg je zo’n lekker knapperig korstje zoals bij de Japanner? Je raadt het al: de Airfryer is je beste vriend. Met dit recept maak jij de perfecte crispy sushirol.

 

Pizza
Patat ‘frituren’ in de Airfryer is een optie, maar je kan je Airfryer ook als een soort oven gebruiken en er pizza in bakken. Wij testten het door er een pizza prosciutto in te bakken en ja hoor: er kwam een prachtige pizza uit. Lang bleef hij niet mooi: binnen 5 minuten was ‘ie alweer weg. Dat krijg je met een altijd hongerige redactie. Heb je de basis onder de knie? Probeer dan ook eens deze pizza calzone!

 

Groentechips
Dit klinkt misschien voor de hand liggend. Immers: chips wordt gefrituurd en met de Airfryer ‘frituur’ je zonder vet. Klopt, maar in dit geval wordt de chips in de Airfryer gedroogd. Om dat te doen heb je de zogeheten ‘snack cover deksel‘ nodig. Hier staat hoe je dat precies doet. Knoflookyoghurtsaus erbij en smullen maar.

 

Citroenmugcakes
Tja, als je pizza kan bakken in de Airfryer, dan kan je er natuurlijk ook cakes en taart in bakken. Deze appeltaart bijvoorbeeld, maar maak vooral ook eens deze citroenmugcakes. Die zijn niet alleen reuzelekker maar ook nog eens een soort van gezond door het gebruik van amandelmeel én lekker makkelijk: gewoon hup in zo’n mok (wel een hittebestendige!) en de Airfryer in.

Door: Redactie FavorFlav