De geheime bruiloft van Beatrice (en d’r vader was er)

 

Het zal je maar overkomen. Dat een van je ouders van zulke walgelijke dingen wordt beschuldigd, dat het de mooiste dag van je leven volledig overschaduwt. En dan trouw je dus maar in het geheim.

 

 

En als je lid bent van de Britse royals is dat heel uitzonderlijk, zo’n geheime bruiloft. Beatrice gaf gisteren in Windsor het ja-woord aan Edoardo Napelli Mozzi, wat bij dagblad The Sun niet onopgemerkt bleef. Iets later op de dag werd het bericht dan ook bevestigd door Buckingham Palace.

 

De reden dat dit huwelijk uit de spotlights gehouden werd, is natuurlijk overduidelijk: vader Andrew is zo’n beetje de meest verguisde persoon op aarde, op eenzame hoogte samen met Harvey Weinstein en Ghislaine Maxwell. Maatje Epstein pleegde zelfmoord (of werd daar een handje bij geholpen). Daar kwam nog eens een pandemie bij, en daarom waren er slechts zo’n twintig mensen aanwezig bij de bruiloft.

 

En daar was Andrew er eentje van. Ik vraag me af of hij haar bij het altaar officieel heeft weggegeven. Je weet natuurlijk nooit hoe het er achter de schermen aan toe gaat, maar ik zou me kapotschamen voor mijn vader. En of het nou je vader is of niet, iemand die van zulke dingen wordt beschuldigd als Andrew (en laten we eerlijk zijn: hij heeft de schijn tegen), die wil je toch niet in je buurt hebben? Laat staan op de mooiste dag van je leven. 

 

Nee, als je het mij vraagt zou ik Andrew een verhuizing aanraden. Ik gok zo dat het kamertje naast Ghislaine Maxwell nog wel vrij is.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer