Als ambitieuze vrouw kun je beter Peter heten

 

Van de week Pauw gezien? Over het invoeren van een vrouwenquotum in het Nederlandse bedrijfsleven?

 

 

 

Gisteren is er in de Tweede Kamer gestemd over de invoering van een vrouwenquotum voor het Nederlandse bedrijfsleven. Het streefcijfer van dertig procent vrouwen in raden van commissarissen is de afgelopen jaren niet gehaald en nu komt de politiek met grof geschut om dat cijfer eindelijk voor elkaar te krijgen. De meerderheid in de Kamer is voor dat bindende vrouwenquotum.

 
Bij Pauw was er een interessante discussie over. Want er zijn ook vrouwen die tegen een quotum zijn. Zij denken dat een verplichting er niet voor gaat zorgen dat vrouwen eindelijk door dat glazen plafond knallen. En natuurlijk moet de positie van alle werkende vrouwen verbeterd worden. Bijvoorbeeld door de mogelijkheid om werk en mantelzorg beter te kunnen combineren. Ik noem maar iets hoor.

 

Maar weet je wat ook zou helpen? Als je als vrouw je voornaam verandert in Peter.
Jeroen Pauw liet namelijk dit grafiekje zien.  
 

 

 


Vijfenhalf procent van de top van het Nederlandse bedrijfsleven is vrouw. Deze groep is maar een heel klein pietsie groter dan het aantal mannen die in de top zitten en Peter heten. De Jannen, Paulen en Robben doen het ook goed in de boardroom hoor. Maar wordt het niet hoog tijd dat daar eens wat meer Jannekes, Paulienen en Robines bijkomen?

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit