Alles wat je altijd al hebt willen weten over The Holiday

 

Natuurlijk ken je de allerleukste kerstfilm aller tijden, The Holiday. Wij kunnen de feestdagen niet beginnen zonder ‘m minimaal een keertje te zien.

 

Als je nou een van de weinigen bent die ‘m nog nooit gezien heeft vertel ik je even waar de film over gaat.

 

 

 

Natuurlijk het is zo’n heerlijk verhaal met sneeuw en een happy end, en niet te vergeten fantastische acteurs. De Amerikaanse Amanda (Cameron Diaz) en de Britse Iris (Kate Winslet) hebben een ingewikkeld liefdesleven en besluiten om voor twee weken van huis en leven te wisselen. Dan leren ze allebei een andere leuke man kennen (wie anders dan knapperd Jude Law en teddybeer Jack Black) en worden knetterverliefd.

 

Tot zover de film, maar ken je deze 8 leuke feitjes al?

 

  1. De website die Amanda en Iris gebruiken om hun huis te ruilen bestaat echt.
  2. Het romantische stulpje van Iris, Rose Hill Cottage is special gebouwd voor de film. Binnen vier dagen was het huis klaar. Maar het duurde twee weken om het landschap en de tuin eromheen te maken.
  3. Het enorme huis van Amanda is wel echt en staat in San Marino, Californië.
  4. Toen de film in Engeland werd opgenomen stond het sneeuwkanon al klaar, maar wonder boven wonder sneeuwde het in die periode wel drie keer echt.
  5. Cameron Diaz zag er in de film superstylish uit. Ze vond de kleding zo mooi dat ze alles heeft gehouden.
  6. In de film speelt Jude Law de broer van Iris (Kate Winslet). In het echte leven heeft Jude een dochter die Iris heet.
  7. In de film heeft Iris liefdesverdriet. De man in kwestie wordt gespeeld door acteur Rufus Sewell. In het echte leven hadden Rufus en Kate drie maanden een relatie.
  8. Het was niet de bedoeling dat Dustin Hoffman in de film mee zou spelen, maar tijdens de opnames zat hij toevallig ergens in de buurt te lunchen. Regisseur Nancy Meyers kent hem goed en zo was Dustin te zien in de scene in een videotheek.

 

Is The Holiday ook jouw favoriete kerstfilm? Dan bof je! Donderdag 19 december is ie om 20.30 uur weer te zien op Net5! De kerst kan beginnen hoor…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit