Alles voor de hond

irma laptop

 

Er was een tijd dat we met het vliegtuig op vakantie gingen.

 

 

 

Naar warme stranden met palmbomen en dorpjes met kleine witte huisjes. Maar sinds we onze teckel Guusje hebben, nu vijf jaar, is het klaar met dat gevlieg. Omdat we ons hondje geen week (of langer) kunnen missen, gaan we alleen nog op vakantie naar hondvriendelijke oorden. Met de auto dus.

 

 

Omdat ik een hekel heb aan lange autoritten, gaan we dit jaar ‘gewoon’ weer naar Duitsland. Eerst een paar dagen in een stad (zodat we veel terrasjes en etentjes kunnen doen) en daarna nog een week ergens in een huisje in het bos, voor rust en wandelingen met onze Guusje. Vorig jaar gingen we naar Tsjechië, maar dat vond ik wel een heftige reis, zo’n twaalf uur in de auto. Heen deden we in twee dagen, dat ging nog wel, maar terug, in één keer, vond ik pure ellende. Dat niet nog een keer. Dus gaan we nu naar het Zwarte Woud. Een uurtje of vijf rijden, dat red ik wel.

 

 

Inmiddels is het augustus en heb ik al heel wat vakantiegangers terug zien komen. De een durfde met 45 graden niet meer de zon in, de ander had een auto als een poffertjespan na heftige hagelbuien of kon niet eens vertrekken in verband met bosbranden. Ik denk (hoop) dat we daar in het Zwarte Woud voor gespaard blijven. De voorspellingen zijn 23, 24 graden en dat vind ik prima. Al mis ik het middellandse zeegebied soms wel een beetje. Zwoele avonden op de boulevard, uren aan het zwembad liggen en door het stadje struinen zonder hond achter je aan. Maar als ik in dan in die lieve hondenogen kijk, dat warme lijfje voel dat tegen me aankruipt, dan heb ik er helemaal vrede mee. Wie wil er nou een palmboom als je door de modder kunt banjeren met je eigen lieve teckel?!

 

 

Als je dit leest, zitten we net in onze derde dag. Hopelijk gezellig aan een drankje op een hondvriendelijk Duits terras. Onze belevenissen hoor je later wel!

 

 

 

Door: Irma van Schaijk