Aller­grappigst: Patrick Laureij over HEMA

 

Hé, kom niet aan HEMA, want dan kom je aan mij. Sterker nog, dan kom je aan ons allemaal. Want HEMA is te gek.

 

En dat snapt ook cabaretier Patrick Laureij. Een rasechte Rotterdammer die ik jaren geleden voor het eerst zag in het Amsterdamse stand-upcomedycafé Toomler. Ik heb echt gejankt van het lachen destijds. Dat gebeurt me niet vaak meer, maar deze man is zo komisch. Zijn manier van praten doet het ‘m al voor mij. En bij zijn act in Toomler deed hij een stukje over HEMA waar ik echt in bleef.

 

Vanaf toen was ik fan. Dus zijn eerste show, Dekking Hoog, moest ik uiteraard ook zien. En dat deed ik, twee keer maar liefst. Weer in Toomler en in de Meervaart, ook in Amsterdam. Die hele show is echt een aanrader (en staat trouwens nu in z’n geheel op Netflix), maar het stukje over HEMA, dat blijft mijn favoriet.

 

Naast het de hemel in prijzen van HEMA wordt Blokker afgebrand (waar ik me helemaal in kan vinden, want waarom staat alles daar achter glas inclusief slot?!), en ook Kruidvat komt niet ongeschonden uit de strijd. Het Kruidvat ís namelijk ook gewoon één groot, gigantisch ongeordend magazijn.

 

Maar de HEMA… Daar kom je echt voor je rust. En wat er ook gebeurt, je kan er altijd een rookworssie halen, toch? Kijk het filmpje hieronder maar, het is hilarisch. 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer