Allemaal aan de All Stars door Kamala

 

 

 

De keer dat Kamala Harris campagne voerde in Milwaukee op haar All Stars ging viral in een video. Hij werd acht miljoen keer bekenen.

 

 

Een vice-president to be (toen nog) op sneakers was een ongekend iets. Het stata nogal diametraal op de pakken van Hillary Clinton en is planeten verwijderd van de couture van Melania Trump. Niet dat je deze flotus en de, toen nog, aanstaande VP ook maar enigszins met elkaar mag vergelijken maar de schoen symboliseert het andere beleid van Kamala Harris. Het hoge get things done gehalte zie je vandaag al bij het afschaffen van de wet dat transgenders niet zouden mogen toetreden tot het Amerikaanse leger. Discriminatie op basis van geslacht of seksuele voorkeur, daar moet een grote streep door.

 

Terug naar de Chuck Taylor All Stars van Kamala Harris. Ze heeft er honderden en dat is niet gek. Los van het feit dat ze hierdoor van a naar b kan rennen en haar things to do lijst kan afvinken, staat de All Star voor progressie, voor bouwen aan iets nieuws. En dat is nou precies wat Harris en Biden op de agenda hebben staan.

 

Als je bedenkt dat in 1993 vrouwen nog geen broek mochten dragen in de Amerikaanse senaat, is een vice president die op All Stars loopt en ze zelfs inzet voor haar campagne (“Laced up and ready to win”, “Laced up and ready to vote”) een revolutie.

 

Sinds de jaren 70 zijn All Stars altijd het schoeisel geweest van creatievelingen. The Ramones, Nirvana, modellen off duty. Elk jaar worden er 100 miljoen All Stars verkocht dus reclame hadden ze niet per se nodig, maar het schijnt dat hun omzet sinds de “gewraakte” Vogue cover (Kamala Harris was het niet eens met het gekozen beeld en de cover moest opnieuw) al met 750.000 dollar zou zijn gestegen. Ik voorzie een Chuck Taylor expositie, geopend door Kamala Harris. Straks, als we mondkapvrij zijn. Eerst maar even echt belangrijke dingen doen. 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach