Alleen al eraan denken maakt dat je het weer warm hebt.

 

Het is koud en daarom denken wij hier op de redactie van Franska.nl graag terug aan onze fijne, zonnige vakanties in Europa. Zo krijgen we het allemaal weer lekker warm. Alsof we de zon weer op onze huid voelen branden…

 

 

Franska: “Ik hoef natuurlijk niets uit te leggen. Want ik houd van Italië, maar ook heel erg van Italië.”

 

Danique: “Dubrovnik is mijn favoriete plek in Europa. Een prachtige oude stad met marmeren straten, heerlijke cuisine en fijne standen. Wandel rond over de oude stadsmuur, neem een kabelbaantje naar boven voor een prachtig uitzicht over de bergen achter de stad. Huur een boot en breng de dag zonnend op het water door. Of drink een cocktail terwijl je aan het pootjebaden bent op het strand. En dan bezoek je ‘s avonds de sfeervolle stad waar er overal straatmuzikanten spelen, je de lekkerste wijnen kunt proeven en in de leuke boetiekjes een waanzinnige outfit kunt scoren.”

 

Adeline: “Eigenlijk wil ik het liever niet verklappen, omdat ik bang ben dat het daar te druk wordt. Maar vooruit, voor jullie maak ik een uitzondering. Aan de rand van het lelijkste plaatsje van Rhodos, Faliraki (blijf maar weg uit het centrum), vind je een klein baaitje, met fijne tavernes, een hotel waar je hart een goede huppel van maakt (Kouros Exclusive) en een strandje waar je niets anders hoeft te doen dan stevige koffie drinken en boeken lezen (Kathara Beach). Wel even beloven dat je het niet verder vertelt, hè?”

 

Selina: “Mijn favoriete vakantiebestemming in Europa is Lissabon. Waarom? Omdat ik niet wil kiezen tussen stad en strand! Lissabon is voor mij de perfecte uitvalsbasis. De oude stad zelf is prachtig. En door de hoogteverschillen heb je op iedere plek weer een nieuw uitzichtpunt. En niet alleen in de stad valt er wat te beleven. Zo sta ik binnen een uurtje met mijn surfplank op het strand om de nodige golven te pakken. Of pak ik een retourtje naar het sprookjesachtige Sintra. Oh en had ik al gezegd dat ik gek op tegels ben?! Alleen al daarvoor is Portugal the place to be.”

 

Jasmijn: “Mijn favoriete vakantiebestemming is Spanje, en dan in het bijzonder Barcelona. Ik houd van een vakantie waar je lekker in de zon op een mooi strand kan ontspannen maar waar je ook wat cultuur kunt opsnuiven en een stad verkennen. Barcelona heeft het allemaal, ideaal dus.”

 

Irene: “Jarenlang reed ik na mijn vakantie in Toscane langs het Comomeer terug naar huis. En iedere keer bedacht ik dat ik daar ook eens in een bootje op dat prachtige glinsterende water wilde zitten. Dus vorig jaar gingen we gewoon. Naar Bellagio aan het Comomeer. Het bootje werd gehuurd en we dobberden uren rond in de lome avondzon. Er hing een flesje witte wijn buitenboord dat later lekker koud in mijn glas geschonken werd. De pubers deden een plons in het 410 meter diepe kraakheldere water. En ik?… Ik lag bevallig op het voordek van onze veredelde badkuip. Waar we net zoveel lol hadden als die miljonairs om ons heen op hun megadure jachten.”

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit