De Titanic is terug!

 

Heel goed nieuws: we kunnen binnenkort een musical over de Titanic verwachten. En dit keer niet alleen in Amerika maar ook in de Nederlandse theaters.

 

‘My heart will go oooon…’

 

Hoor jij de prachtige stem van Celine Dion ook al in je hoofd? Of zie je de bekende bootscène al voor je? Want wie kent hem niet, de film met maar liefst elf Oscars: Titanic, de superromantische maar tegelijkertijd dramatische film met Jack (Leonardo Di Caprio) en Rose (Kate Winslet). Ik krijg al helemaal zin ‘m weer een keer te kijken. Al is het alleen voor dat knappe jonge koppie van Leonardo Di Carpio.

 

Op groot scherm in de bioscopen gaan we ‘m niet meer zien ben ik bang. Maar ik heb wel ander goed nieuws. In 1997 ging de musicalvariant van Titanic in première op Broadway. En er is besloten het verhaal ook naar de Nederlandse theaters te halen. Yes! We kunnen ons weer een keer helemaal laten meeslepen in dit passievolle verhaal. Ik stond laatst ook al te springen toen The Notebook een musicalvariant kreeg, maar hier ben ik nog net een tikkeltje enthousiaster over. In het theaterseizoen 2020-2021 kunnen we de musical bewonderen. Helaas niet met Leonardo en Kate op de bühne, maar hé, dat is ook wel wat veel gevraagd. Niemand minder dan René van Kooten zal in het personage van Jack kruipen. De producenten vinden het in ieder geval fantastisch dat Nederland de rechten heeft verkregen en kijken nu al uit naar het spektakel. En ik ook!

 

Hieronder het nummer ‘My heart will go on’ mét video. Kan jij ook weer even terugdenken aan deze heerlijke film en alvast warmdraaien voor de musical.

 

 

Door: Jasmijn Binnerts

Jasmijn komt uit Den Haag maar heeft stiekem ook een liefde ontwikkeld voor het bruisende Amsterdam. Deze nog jonge Media, Informatie en Communicatie studente heeft een passie voor schrijven. Verder houdt ze van reizen, shoppen, fotografie en eten. Ook kan ze een heerlijk koffietje voor je maken als barista. 


Afbeelding van Jasmijn Binnerts