Waarom adult only-hotels heerlijk zijn

 

Het is officieel: mijn winterdip is hártstikke aan.

 

 

 

Helaas is dat elk jaar weer een ongewenste gast die in de winter komt aankloppen. En ook al zeg ik vaak spottend tegen mijn vrienden dat ik even niet al te veel plannen maak vanwege deze winterdip (want weinig energie, weinig zin, weinig vrolijkheid), het is natuurlijk gewoon écht vervelend. En bij mij (en ik gok bij velen) is de oplossing redelijk voor de hand liggend: naar de zon gaan. Je moet er wel een flinke tijd voor vliegen, maar dat is het ook meer dan waard.

 

Waar ik in de zomervakantie nog wel in ben voor een activiteit hier en daar, wil ik in de winter vooral van de zon genieten, aan het zwembad liggen (met bij voorkeur een cocktail in de hand) en niet gestoord worden. Klinkt dat herkenbaar? Geloof mij maar, dan wil jij ook naar een adult only-hotel.

 

Daar was ik namelijk begin dit jaar, in het prachtige Jamaica, en dat was echt de hemel op aarde. Ik verbleef bij twee locaties van Sandals Resorts: South Beach en Royal Caribbean. Dit was mijn eerste ervaringen met een adult only-hotel dat ook nog eens all-inclusive was. Jep, ik zei al dat het voor mij hemel op aarde was, en eigenlijk is dat nog een understatement. Deze keten richt zich voornamelijk op koppels, dus als romantische getaway is het echt een aanrader. Maar ik was er solo en ik kan je vertellen: ook dan is het goed vertoeven, hoor.

 

Het barstte namelijk op het resort van de restaurants (van authentiek Jamaicaans tot Thais, tot Italiaans), maar ook van de barretjes. En die cocktails, daar droom ik nog steeds van. Stel je even voor: de enige ‘keuzestress’ die je op een dag hebt is bij welke van de handvol zwembaden je gaat liggen vandaag, wat je gaat eten en welke cocktail je gaat bestellen. Echt, dat is precíes wat ik nodig heb op dit moment.

 

Dit was mijn eerste keer op Jamaica en ik ben echt een beetje verliefd geworden op het eiland, én op de resorts van Sandas. Ze hebben er recentelijk eentje geopend op Curaçao waar ik mijn oog op heb laten vallen, dus wie weet wordt dat mijn volgende vakantiebestemming (en remedie tegen m’n winterdip). Sandals Resorts vind je door het hele Caribische gebied, dus bijvoorbeeld ook op de Bahama’s, Barbados en St. Lucia.

 

Zelf zou ik er overigens puur voor de rust naartoe gaan, dus voor koppels is het ook echt ideaal. Mocht je meer inspanning willen, kan dat ook: ze hebben ook activiteiten zoals duiken of golfen en een spa voor een (duo)massage. Dus zoek je nog een bestemming (eventueel met je partner): check even de site van Sandals. Ga je geen spijt van krijgen.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer