In een stoofpotje,
dat zwijn!

 

Adje vindt het wel heel verdacht dat het gras platgetrapt is en dat er rode sporen op de appelboomtakken zitten. Dit kan maar één ding beteken: nachtelijk bezoek!

 

Ik ging begin september eens kijken of de appels al rijp zijn. In de boomgaard aangekomen, viel het meteen op dat het gras zo platgetrapt was. Je weet dan gelijk dat er nachtelijk bezoek geweest is. Ik plukte een paar appels uit de boom en opeens viel mijn oog op wat rode vlekken op de takken. Mmmm, ik denk dat het everzwijnen zijn geweest, die vinden de appels zo lekker dat ze de appels zelfs uit de boom plukken en zich dus op die manier verwonden.

 

Ik bel Fabrizio en vraag aan hem of hij vanavond de infraroodcamera wil op hangen. ‘Prima, ik ben er om een uur of zes’, antwoordt hij. Ik strooi alvast wat mais en schud wat appels uit de boom. Om zes uur komt Fabrizio, met de camera. Zo hebben we morgenochtend de beelden met de daarbij behorende tijden waarop de gasten aanschuiven voor de dis. Wilde zwijnen zijn gewoontedieren en zullen dus de volgende dag op hetzelfde tijdstip weer terugkomen. Morgenmiddag strooien we dan nog een keer mais zodat we er later die avond een of twee kunnen schieten. Dit weekend op het menu? Wild zwijn!

 

 

 

Stoof van wild zwijn

Dit heb je nodig

  • 4 grote uien
  • 2 paprika’s
  • 2 kilo wildzwijnvlees
  • peper en zout
  • olijfolie
  • flinke el komijn
  • 0,5 l ongezouten bouillon

 

Zo maak je het

Snijd de uien en de paprika in kleine blokjes, ongeveer 3×3 mm, kruid het wildzwijnvlees met peper en zout.

Verhit een grote wok en schenk daar een grote scheut olijfolie in, bak de fijngesneden uien en paprika tot ze licht gekarameliseerd zijn en schep ze uit de wok. Verhit de wok opnieuw met een nieuwe scheut olijfolie. De olie moet nu goed heet zijn en bak hierin het vlees totdat het lichtbruin is. Voeg de gekarameliseerde uien, paprika, de komijn en de laurierbladeren hieraan toe, en schep goed om. Schenk er de bouillon bij. Laat aan de kook komen, en laat het dan op de kleinste pit nog zo 2 à 3 uur pruttelen.

 

Buon appetito!

 

Fotografie: Katie the Kitchendoor

  

Adje Middelbeek woont en werkt in Umbrië (Italië). Vanuit haar supergezellige B&B c.q. vakantiehuis Podere del Buongustaio organiseert ze de mooiste culi-reizen.