Fluffy banana pancakes

 

Daar scoor je mee tijdens de zondagse brunch

 
Dit heb je nodig
480 ml melk
1 el citroensap
2 kleine bananen
2 eieren
3 el ongezouten boter, gesmolten
2 tl puur vanille-extract
325 g bloem
50 g kristalsuiker
1 el bakpoeder
½ tl baking soda
1/2 tl zout
 
Zo maak je het
Prak de bananen en bewaar beetje banaan voor de topping. Klop de geprakte banaan, eieren, boter, vanille, melk en citroensap samen tot een geheel. Meng bloem, suiker, bakpoeder, baking soda en zout in een kom. Giet vervolgens het bananenmengsel bij de bloem en wacht tot het is opgenomen, het is belangrijk dat je niet mengt. Laat het beslag 5 minuten rusten. Het stijgt een beetje en er zullen bellen in het beslag ontstaan. Verhit een koekenpan op middelmatig vuur, smelt de boter en giet ongeveer 80 ml beslag in de pan. De pannenkoek is klaar om omgedraaid te worden als de uiteindes een beetje droog worden en er kleine belletjes ontstaan. Bak de andere kant tot deze goudbruin kleurt. Bak op deze manier alle pannenkoeken tot het deeg op is. Garneer de pannenkoeken met de overgebleven stukjes banaan en maak het af met heerlijke siroop.
 
Tip
De pannenkoeken zijn ook heel lekker met aardbeien, poedersuiker of chocoladevlokken.
 

Eet smakelijk!

Sfeerbeeld: Liz & Jewels