219 euro armer

 

Maar is dit wel zoveel geld waard? Dat blijf ik me steeds afvragen. Heb jij hier verstand van?

 

 

‘Nou, jij loopt ook al aardig mank hè?‘ zei een vriendin een maand of vier geleden tegen me. Ik had er helemaal niet op gelet, maar toen ze het zei ,realiseerde ik me dat ze eigenlijk wel gelijk had. Gewoon overheen geleefd. Ik had inderdaad al een tijdje last van iets aan m’n rechter-achillespees. Nou schiet daar tijdens een pittige wandeling wel eens vaker wat in, maar dat verdwijnt al lopend op een gegeven moment ook weer. Dus geen aandacht aan besteed verder.

 

Pas nu, heel veel maanden later werd het best erg. Ik liep ineens zelfs liever niet. Want het deed flink pijn. Zelfs ’s nachts in bed, als ik m’n been gewoon stil had liggen. Volgens m’n man wacht ik altijd veel te lang voordat ik naar de dokter ga. Ja.. hallo, ik weet toch al wat ie gaat zeggen. Die schoenen die ik draag zijn niet goed. Veel te plat en totaal geen steun. Je moet een hak van zo’n 2 centimeter hebben. Jaha. Weet ik.

 

Kort verhaal lang. Binnenkort ben ik 219 euro armer aan een podotherapeut en heb ik twee inlegzooltjes. Die ze, terwijl ik toekeek, even met een computerprogrammaatje ‘op maat‘ zat te ontwerpen. Echt ingewikkeld zag dat er niet uit. Kwaal gaat nooit over, maar misschien helpen de zooltjes om de pijn te verlichten. Ze ging nog even de zool uit m’n nieuwe schoenen proberen te sjorren, waar ik snel een stokje voor stak. Dat doe ik dan nog maar liever zelf.

 

En nu het al lang te laat is, vraag ik me dus af of dit bezoek nou echt nodig was en of het die 219 euro waard was, of dat ik gewoon even ergens zooltjes had kunnen kopen…  

 

 

 

Door: Franska