9 x vliegensvlug van de fruitvliegjes af

 

Getver, het fruitvliegjes-seizoen is weer begonnen. Hier mijn beste tips om eraf te komen. Graag gedaan!

 

 

Ben jij ook zo dol op al het zachte fruit dat nu volop in de winkel ligt? Lekker hè. Maar omdat je het niet in de koelkast kunt bewaren staat het op je aanrecht en voor je het in de gaten hebt zit je keuken vol met fruitvliegjes. Een iemiemienie klein beestje dat nogal hardnekkig in de buurt van jouw bramen, kersen en al dat andere lekkers wil rondhangen. Of ze zitten opeens met z’n tienen tegelijk in je vuilnisbak. Getver! Niet zo fris als je het mij vraagt.

 

Daarom 9 tips om vliegensvlug van die vieze vliegjes af te komen.  

 

1. Heb je een glazen flesje met een schenktuitje? Doe er dan balsamicoazijn in. Ze zijn dol op de geur en eenmaal in het flesje kunnen ze er niet meer uit.

 

2. Genoten van een glas rode wijn of port? Laat dan een klein restje in het glas zitten en wacht rustig af. Na een dag geen vliegje meer te zien.

 

3. Doe de schil van een appel of peer in een lege glazen pot. Knip een heel klein stukje van de onderkant van een koffiefilter en zet dat met het afgeknipte stukje naar beneden in de pot. Ze kruipen dan door de opening naar het schilletje, maar kunnen niet meer terug.

 

4. Kook je graag met verse basilicum? Zet dan de pot met het plantje naast het fruit of de vuilnisbak. De vliegjes vinden de geur vreselijk.

 

5. Voor de poetsliefhebbers onder ons: maak een mengseltje met water en Dettol en lap daar de tegeltjes op je keukenmuren mee. Je keuken ruikt weer lekker fris en de vliegjes zijn verdwenen.

 

6. Of vul een beker met een bodempje kalkreiniger met een beetje schoonmaakmiddel. Een klein beetje maar, want het is nogal heftig spul. De vliegjes vallen in de beker en na een dagje gooi je de beker leeg in de wc. Doortrekken… dag vliegjes!

 

7. Voor de luie huisvrouwen: zet je vaatwasser op een kier en laat de vliegjes daar een kijkje nemen. Deur dichtdoen, vaatwasser aan en klaar is Kees.

 

8. Listerine zorgt niet alleen voor frisse tanden, je jaagt er de fruitvliegjes ook de stuipen mee op het lijf. Klein laagje in een glas op je aanrecht en weg zijn ze.

 

9. De beste tip ever is de meest eenvoudige: zet geen etenswaren

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit