Zo ziet het interieur van Willem-Alexander en Máxima eruit

 

Altijd al willen weten hoe het behangetje in het paleis van ons koningspaar eruitziet? Hier komt je kans om te zien hoe de familie erbij zit.

 

 

 

Aanstaande zondag geeft Omroep Max een kijkje in de werkkamers van koning Willem-Alexander en koningin Máxima op Paleis Noordeinde in Den Haag. Hier vinden jaarlijks vele ontvangsten en audiënties plaats en na de Troonrede staan ze hier ieder jaar op het balkon te zwaaien.

 

Wilhelmina en Juliana zijn er zelfs geboren en toen Beatrix koningin werd besloot ze om er na een grondige renovatie te gaan werken. Willem-Alexander nam haar plaats na zijn inhuldiging over en ook hij heeft zijn eigen smaak in het interieur verweven.

 

Het paleis is iedere zomer maar een aantal dagen open voor het publiek dus voor Jan Slagter van Omroep Max was het een buitenkansje om samen met Koning Willem-Alexander en Máxima een exclusieve rondleiding achter de deuren van het paleis te mogen vastleggen. In hun eigen werkkamer praat Jan met het koningspaar over de activiteiten die in het paleis plaatsvinden en over de inrichting. En die zal best bijzonder zijn, want bij de spaarzame interviews in hun woonpaleis Huis ten Bosch zagen we al dat Máxima wel van een flamboyant behangetje houdt.

 

De koning en koningin vertellen zelf wat er zoal te zien is en welke historische gebeurtenissen in het paleis hebben plaatsgevonden. Maar natuurlijk wil ik ook weten welke foto’s er in de lijstjes zitten, dus je snapt dat ik aanstaande zondag aan de buis geplakt zit.

 

Achter de deuren van Paleis Noordeinde is te zien op NPO1 op zondag 27 maart om 18:10 uur.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit