5x dit wil je niet missen dit weekend

 

Van een heerlijke bubbelscruise door de Amsterdamse grachten tot een goedkope citytrip naar Innsbruck (Oostenrijk). Deze dingen wil je dit weekend niet missen. 

 

16 september tot 18 februari – Stedelijk Museum Schiedam

 

Houd je van kunst en suiker? Dan ben je hier op het goede adres. Het Stedelijk Museum in Schiedam presenteert de Sticky Business tentoonstelling die in het teken van suiker staat. Bijna twintig kunstenaars doen mee aan deze prikkelende tentoonstelling en passen suiker op hun eigen manier toe aan hun werk. Een verrukkelijke tentoonstelling die je niet wilt missen.

 

Klik hier voor tickets en meer informatie 

23 november tot 30 december – Reflex Gallery Amsterdam

 

Dit is het beste excuus om dit weekend een bezoekje te brengen aan onze mooie hoofdstad. In de Reflex Gallery in Amsterdam is een fantastische expositie van fotograaf Roger Ballen te zien. De kunstenaar is wereldwijd bekend om zijn indringende en psychologische zwart-wit fotografie. Daarna lekker langs de belichte grachten lopen en een warm stuk taart met slagroom benutten in een mooi, bruin café. Klinkt als een perfecte zaterdagmiddag, toch? 

 

Kijk hier voor meer informatie 

Zaterdag 25 en zondag 26 november – Ruinart Amsterdam

 

Voor degene die net als wij niet genoeg kunnen krijgen van bubbels, is er nu samen met Ruinart Champagne en de Rijksakademie van beeldende kunsten een champagne en art cruise georganiseerd. De dag begin je bij het Andaz Hotel in Amsterdam waarna je richting de Rijksakademie vertrekt. Tijdens deze speciale middag kom je meer te weten over de kunst en cultuur van Amsterdam. De dag wordt afgesloten met een heerlijke borrel bij de Bluespoon Bar. Bubbels en kunst, een betere combo bestaat bijna niet. 

 

Tickets koop je hier.

24 november – Kloosterstraat Antwerpen

 

Wie op zoek is naar een gezellige eindejaarssfeer, mag de Kloosterstraat Soirée in Antwerpen niet missen. De handelaars willen je aansteken met de feestmicrobe door de deuren langer open te houden en bezoekers worden verwelkomd met leuke extra’s. Ook wordt de 600 meter lange kerstverlichting door de straat voor het eerst aangestoken. 

 

Meer informatie vind je hier

Innsbruck 

 

In Innsbruck is het al kerst. Deze week is de eerste kerstmarkt geopend en daar komen er nog maar liefst 5 bij. Een adventsarrangement van twee overnachtingen in een viersterrenhotel inclusief ontbijt, welkomstgeschenk en 48 uur-Innsbruck Card voor gratis toegang tot de mooiste bezienswaardigheden kan je al vanaf € 159,- per persoon vinden. Een perfect excuus voor een citytrip om nooit te vergeten. 

 

Lees hier voor meer informatie