Foodtrucks zijn het helemaal!

 

Tamara: Nog nooit op een foodtruck festival geweest? Lekker een beetje eten en muziek luisteren op een leuke plek? Dan is nú het moment om het eens te proberen. Ik heb 5 ontzettend leuke evenementen voor je geselecteerd.

 

 

 

Met theater

Zin in een dag met heerlijk eten afgewisseld met theater? Dan is de Sonsbeekmarkt een goede plek om te zijn. Dit vrolijke maandelijkse feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes is gericht op pure voeding uit de streek. Je vind er straattheater, muziek, natuurbeleving en inspirerende workshops, maar het kan ook zo zijn dat je er je weekendinkopen doet of leuke cadeautjes op de kop tikt.

 

Elke eerste zondag van de maand Sonsbeekpark Arnhem

 

 

 

Alleen maar zoets!

Ben je een echte taartenbakker of zoete smulpaap dan moet je naar Festival der Zoete Verleidingen. In verbouwde kleurrijke caravans en busjes kun je heerlijke ambachtelijk gemaakte jams, honing, allerlei koffie- en theesoorten en natuurlijk taarten proeven. Er zijn 90 stands waar je bakbenodigdheden, prachtige serviezen, tafellinnen, schorten, theemutsen, brocante en kookboeken kunt kopen. Het evenement vindt plaats in een idyllische tuin aan de rand van Sleen. Bezoekers kunnen rondstruinen in de boomgaard, tussen de meidoornhagen rondom de boerderij. Er zijn tal van activiteiten, demonstraties, workshops en voorstellingen.

 

Festival der Zoete Verleidingen 3 t/m 5 augustus in Sleen, Drenthe

 

 

De Foodstoet

Hier is meer te doen! Volg bijvoorbeeld een college waar gastdocenten met vuur en passie vertellen over mooie producten, ontdekkingen en vooral over smaak! Ook vind je op het terrein de Foodstoetshop waar je producten met een goed verhaal kunt kopen. Van thee tot insecten of het Foodstoetpakket, er is van alles te vinden.

 

De Foodstoet op 1, 2 en 3 september in stadspark Kijk in de Pot in Bergen op Zoom

 

 

Smaak aan Zee

Pal naast het strand van Oudorp Duin! Een unieke locatie dus. Hier vind je culinaire hoogstandjes en lekkernijen, van heerlijke wijnen, verfrissende bieren en zomerse cocktails tot sapjes. Maar ik zou er zeker naar toe gaan voor de muziek. Er is Spaanse muziek, een coverband, maar als klap op de vuurpijl ook een muziekcaravan. Daar draaien ze nog lekkere vinyl platen van vroeger.

 

Smaak aan Zee op 5 en 6 augustus in Oudorp ZH

 

Zeeuws Wijnfeest

Je raadt het al! Dit festival staat in het teken van lekkere wijnen. Zo is er een wijnkelder, wijngaard en een wijnproeverij. Maar er horen natuurlijk ook lekkere hapjes bij. Zo is er een buitenkeuken waar gekookt wordt door de kleine Schorre, gerookte vis en oesterbar. Aan het einde van de dag duik je de ‘dorpskroeg’ in en gaan de voetjes van vloer op de lekkerste muziek.

 

Op 4 en 5 augustus is het Zeeuwse Wijnfeest op Wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreschor

 

 

Hip & happening: Tamara van Gelderen weet daar alles van. Als fotostylist is zij altijd als eerste op de hoogte van leuke festivals, inspirerende modetrends en mooie producten . Gelukkig deelt ze dat met ons op Franska.nl!

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter
Beeld via Foodtruckbooking