Op zoek naar een man?

 

November 2016. Er wordt te veel gemopperd in dit land. Vond ik. Nederland mag wel wat gezelliger. Dat vond ik ook. Ik ging een plek creëren waar elke dag de zon schijnt en waar het altijd gezellig is. En daar is ie dan. Franska.nl. Intussen alweer negen maanden oud.

En we krijgen zoveel leuke reacties, hebben de allerleukste lezeressen van Nederland. Er zijn ontzettend veel leuke dingen die zomaar op ons afkomen. Via de post, de koerier, de mail. We hebben lol op de redactie. Genieten hier volop. En vieren het elke dag. Wat wil een mens nog meer?

 

Een man misschien?

 

Een man? Hoezo? Ik heb al een man. En de leukste van Nederland, dus mag ik bedanken? Maar wat hebben we gemerkt… Er lezen ook heel veel mannen mee op Franska.nl. Dat had ik nou echt vooraf niet verzonnen. Zou het net zo zijn als bij Libelle, dat ze willen weten waar wij vrouwen mee bezig zijn? Daar was ik toen ik daar nog werkte ook al achter gekomen.

 

En wat gebeurde er van de week?

 

Krijg ik ineens een mailtje van een man of ik ook aan daten doe. Daten? Ik? Ik antwoord meteen met ‘Nee, doe ik niet aan’. Wil bijna op verzenden klikken, toen ik me bedacht, dat ie dan zou kunnen antwoorden: ‘Eens moet de eerste keer zijn’. Kon ik er dus nog net op tijd aan toevoegen dat ik ook niet van plan was er aan te gaan doen. Ik wenste hem een fijne dag verder.

Waarop ie reageerde met: ‘Ach je lijkt me wel goed gezelschap, dus waarom niet vragen’. Ik vertelde dit verhaal vandaag aan een man hier op de redactie. Kreeg meteen les in mannengedrag: ‘Mannen gaan gewoon heel direct op hun doel af, Franska’. Oké, weten we dan ook weer.

 

Tip van de dag dus

 

Op zoek naar een man en heel veel tijd over? Begin dus gewoon een online magazine.

 

P.S. Er staat weer een nieuwe playlist klaar, te wachten op mensen die van gezelligheid en muziek houden. Gewoon even op Radio Franska klikken en het swingen kan beginnen. Veel plezier!

 

 

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter

witte-balk-met-bol-franska