5 redenen waarom je op vakantie naar Singapore wil

 

De wereldberoemde stadstaat Singapore heeft zoveel meer te bieden dan een vluchtige stopover.

 

 

 

Bij de aankomst op Changi Airport, zonder twijfel de mooiste luchthaven ter wereld, is het al duidelijk: Singapore is one of a kind. Daarom: 5 redenen waarom je op vakantie naar Singapore wil.

 

 

Reden 1: het is veilig & schoon

Singapore is veilig en heel erg schoon. Vergeet de chaos van bijvoorbeeld Bangkok of Jakarta met het immense verkeer (en luchtvervuiling) want dat heb je hier niet. Daarom noemen mensen Singapore ook wel ‘Azië light’. En je kunt hier ook gewoon uit de kraan drinken; het zeewater wordt gefilterd.

 

 

Reden 2: het is prachtig

Singapore is erg mooi en contrastrijk. Van moderne architectuur tot de oude wijken als Little India (de oudste wijk van Singapore), China Town en Kampong Glam – in deze laatste wijk vind je de leuke straat Haji Lane vol hippe winkeltjes en restaurants. Een prachtig uitzicht over de stad heb je bij het iconische Marina Bay Sands Hotel. En helemaal vanuit: het zwembad! Specifieker: de zwevende, 110 meter lange infinity pool op het dak. Al zwemmend heb je een spectaculair uitzicht over de stad en de havens (één van de grootste ter wereld).

 

 

Reden 3: je kunt er geweldig eten en drinken

Singapore ligt in het zuidoosten van Azië, tussen Maleisië en Indonesië en is een eet-stad pur sang. De verscheidenheid aan gerechten uit de Chinese, Maleisische en Indiase keuken is enorm en dan is er ook nog de ‘Eurasian’ fusion keuken met invloeden uit Azië en Europa. Zodra je land merk je het al: in Singapore draait alles om eten – en dat kan van spotgoedkoop tot superchique. Een van de dingen die zo geweldig is aan het eten in Singapore zijn de zogenaamde hawker’s centres, oftewel de bonte verzameling van overdekte eetkraampjes, die zelfs door Unesco zijn bestempeld als werelderfgoed. Voor het beste streetfood ga je hier naartoe. Een heel bekende hawker’s centre is Maxwell Food Centre. Hier eet je bij het beroemde Tian Tian Hainanese Chicken Rice stalletje de beste rijst met kip van heel Singapore. CHIJMES, een voormalig katholiek klooster in de zakenwijk van Singapore, is ook een plek die je bezoeken wil. Je vindt er allemaal restaurants over meerdere verdiepingen en het ziet er ’s avonds heel erg gezellig uit. En hou je van cocktails, dan mag je The Long Bar van het Raffles hotel (vernoemd naar de Engelsman die Singapore heeft ontdekt) niet overslaan. Dit is de plek waar de beroemde Singapore Sling is uitgevonden. De bar bestaat nog steeds en het is dé plek om de lokale cocktail te drinken. Traditie: bij iedere bestelling krijg je een mandje pinda’s waarvan je de schillen op de grond mag gooien.

 

 

Reden 4: eilandhoppen

De drukte van de stad ontvluchten kan bij de verschillende eilandjes, zoals St. John’s Island, Lazarus Island en het grote Sentosa Island. Voor veel Singaporezen is Sentosa Island het favoriete dagje uit. Vanaf de stad is het ongeveer twintig minuten rijden en hoewel de benzineprijzen die van Nederland niet veel ontlopen, zijn taxi’s heel goedkoop. Leuker is om bij Mount Faber de kabelbaan te pakken; onderweg heb je een weergaloos uitzicht over de stad. Eenmaal op Sentosa is er genoeg te doen; zo is er het prachtige Underwater World. In dit aquarium kun je zelfs door de tanks heen lopen. En uiteraard kun je ook op Sentosa Island fantastisch eten en drinken.

 

Reden 5: de mooie parken

Je zou het misschien niet verwachten, maar de bruisende metropool is heel erg groen; er zijn 300 parken in Singapore! Met als letterlijk hoogtepunt: het 101 hectare grote park Gardens by the Bay. Het park bestaat uit een futuristisch bos van immense metalen bomen (wel 25 tot 50 meter hoog!) en twee enorme kassen met een ongekende hoeveelheid planten en bloemen. Dit is al bijzonder op zich, echt spectaculair wordt het als de torenhoge bomen ’s avonds tot leven komen. Het levert een vrolijke lichtshow op.

 

Singapore Airlines vliegt dagelijks vanaf Amsterdam naar Singapore en vv. Op de heenreis doe je er 12 uur en 40 min. over, terug 13 uur en 20 minuten.

Door: Sharon van Lokhorst