40 jaar De Dijk
 

De Dijk, een van de leukste Nederlandse bands, viert dit jaar een indrukwekkend jubileum.

 

 

Wat hou ik van de muziek van de mannen van De Dijk. Als ik ernaar luister ben ik in een klap weer negentien. Want toen waren ze er al en speelden ze de zalen plat. Met hun fantastische teksten, waarvoor Huub van der Lubbe zelfs De Lennaert Nijgh Prijs voor de beste tekstdichter heeft gekregen. Geen wonder, want hoe mooi zijn de regels ‘Een bloedend hart, heb ik dat nou. Een bloedend hart, alleen om jou. Is het echt over nou? Jij mooie vrouw, jij lieve vrouw’, uit Bloedend hart. Of: ‘Op de rimpelloze vlakte, van een vlekkeloos bestaan, kan het plotseling gaan waaien, ook al wil je er niet aan’, uit Als het golft.

 

Dit is toch je reinste poëzie?

 

Wist je dat ze zelfs 79 keer in de Amsterdamse poptempel Paradiso stonden; dat is geen enkele andere artiest gelukt. Optreden hebben ze gemist, maar dat gaat gelukkig wel weer gebeuren, want het jubileum wordt groots gevierd met twee concerten op 1 en 2 oktober in de Ziggo Dome. En daar hoort natuurlijk ook een nieuwe single bij. ‘Goed je weer te zien’ is ook weer een juweeltje.

 

 

Het geeft perfect het gevoel weer dat iedereen graag wil hebben als de wereld na corona weer gaat draaien. De mannen zeggen daarover: ‘Net als iedereen kijken we uit naar het moment dat we elkaar weer zullen treffen onder normale omstandigheden. Als vrienden onder elkaar. Als mensen met elkaar. Als band op het podium, met ons publiek in de zaal.’ Wil jij er ook bij zijn in oktober, klik dan hier. 

 

Het lijkt me heerlijk om De Dijk weer live te zien want dan gaan we weer dansen op de vulkaan…

 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit