4 (te) gekke voordelen van stoppen met drinken

 

Ik was er niet zo van, van droge maanden. Drie keer negen maanden heb ik niet gedronken (en de borstvoedingsperiode erna ook maar mondjesmaat), dus ik vond het allemaal wel gesneden en gebakken.

 

 

 

Ik verdiende dat glas. Of die fles (in het weekend dan hè, ook ik heb mijn grenzen). Maar nu kroop het bloed toch een vreemde kant op. Ik vroeg mijn trainer Richard wat ik nou toch eens moest doen om die buikspiertjes onder dat laagje gezelligheid vandaan te krijgen. “Heel eerlijk, May?” Hij keek me aan vanonder zijn petje. “Je wijntjes laten staan.” Toen hij de tijdsduur noemde (minstens twee weken) moest ik ongeveer aan de beademing, maar ik nam het dag bij dag.

 

Ik ging zelfs borrels niet uit de weg (1-op-1 hoor, ik ben een brave richtlijnenvolger) en nam een flesje Seedlip (alcoholvrije gin) en een flesje tonic light mee. Na afloop vroeg ik mijn vriendin of ik net zo gezellig was als anders en ze knikte van ja. En mijn geliefde is blij dat ik niet zo snel in slaap val en mijn meisjes vinden knuffelen op de bank fijner omdat ik niet stink naar wijn. Oké, ik klink als een ontzettende Betty Ford, het is niet zo dramatisch als het zo klinkt, maar toch, ik hou van een mooi glas.

 

Wat niet per se gebeurt is dat de kilo’s er vanaf vliegen. Ik gedij best oké bij wijn als het het niet aankomen betreft, maar ik merk allemaal andere bijkomende voordelen die ik niet had verwacht.

 

1.  Slaap kindje slaap

Als een baby slaap ik. Wat zeg ik: beter dan een baby. Diep, rustig en ik word intens fit wakker. Logisch, zo las ik in een stuk van iemand die er verstand van heeft want je lichaam hoeft al die afvalstoffen niet te verdrijven.

 

2.  Mijn huid

Zoals je misschien weet, heb ik niet de makkelijkste huid. Er schiet altijd wel weer een vlek of een onverwachte pukkel op plaatsen waar ik ze niet wens. Als het je lever niet lukt om het gif uit de alcohol te verwerken, gaat je lichaam het afgeven via de huid. Enter: de pukkels. Ik zie het echt, mijn huid is zoveel zuiverder.

 

3.  Beter humeur

Dit geldt zeker niet voor de eerste dagen in het proces want dan kun je best een beetje knor zijn rond borreltijd, maar na verloop van tijd gaat het wel gelen. Alcohol maakt een stresshormoon aan en daar word je niet gezelliger op. Na een langere periode van niet drinken word je rustiger en stabieler.

 

4.  Rijker

Ik houd van romige, witte wijnen. Niet de Caneitjes zal ik maar zeggen, dus ik verwen mezelf graag met iets moois en zit zelden onder de tien euro per fles. Een maand niet drinken equals zeker wel een gezellige jeans of een mooi badpak. En dat staat natuurlijk ook weer stukken beter.

 

Win, win en nog eens win.

 

Liefs voor jou,

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach