We gaan naar Zandvoort
al aan de zee!

Maartje: Zandvoort… De Hollandse kustplaats wordt nog steeds vaak afgeschreven als ‘voor het plebs’… Wat prima is hoor! Des te meer plaats voor ons. Bij een van deze drie strandtenten bijvoorbeeld, van kakelvers in 2017 tot een aloude topfavoriet.

 

 

Hippie Fish

Zandvoorts jongste zaak op het zand wordt gerund door dezelfde mensen die ook achter Ubuntu zitten, die strandtent een paar (een paar is twee) deuren verderop. De looks zijn dan ook een beetje van hetzelfde (knap knapper knapst), net als de seriously easy going sfeer – die creëer je niet, die heb je. En Hippie Fish heeft ‘m.

 

Tent 6

Treinstation uit, oversteken, stukje naar links, strand op en ziedaar: daar hebben we onze strandtentcrush van 2015, Tent 6. In 2016 crushten we lekker nog even door, want de zaak is en blijft relaxed, en is dat ook in 2017. Geen (veel te hard) gebonk of de welbekende strandtenten (en in onze optiek tenenkrommende) loungemuziek uit de speakers maar easy listening deuntjes met een bite op de achtergrond. In de categorie ‘doe ons die Spotify-lijst’ (Johnny Cash! The Tallest Men on Earth!). De bediening is razendsnel en knettervriendelijk. Fijn. En dan hebben we het nog niet eens over het eten gehad: dat is verantwoord op alle fronten.

 

Tijn Akersloot

Een onvervalste, eeuwig drukke, jeweetprecieswatjeerkuntverwachten-favoriet, dat is Tijn Akersloot. En dat is-ie van velen. Niet voor niks. Bij Tijn (wij mogen Tijn zeggen) is het namelijk allemaal niet zo ingewikkeld. Gewoon, de strandtent zoals je hem verwacht. Met een opvallend goed menu: pizza’s en burgers, van de goede, enigszins gezonde soort, maar ook acai en yoghurt voor het ontbijt en borrelhappen in een originelere categorie. Pretzels met roomboter bijvoorbeeld, oude brokkelkaas, mosterd en cornichons, sardines met citroen, kappertjes en brood en truffelkroketjes, naast de bekende bitterballen en chips (ook niks mis mee). Ja, Tijn trekt vooral het type Amsterdam Zuid/Haarlem-bakfiets-gezinnen dus als je daar allergisch voor bent: niet gaan. Meer plek voor ondergetekende (toch ook echt niet in die categorie te schalen). Hey ho voor Tijn!

 

 

 Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.