We gaan de boer op!

Het aantal boerderijen blijft dalen. Snel de boer op nu het nog kan dus. En daarvoor heeft Brigitte weer wat krenten voor je uit de pap gehaald.

 

Vroeger werden stadskinderen in de zomervakantie naar een boerderij gestuurd om weer wat vet op de botten te krijgen. Nu is er aan vet in deze tijd geen gebrek, maar het aantal boerenbedrijven in ons land blijft dalen. Snel de boer op nu het nog kan en daarvoor heb ik weer wat krenten voor je uit de pap gehaald.

 

Slow living natuurboer in Twente

 

We zijn in het karakteristieke coulisselandschap van Twente, op ongeveer vijf kilometer van het historische stadje Ootmarsum, waar werkelijk van alles te doen en te beleven is. En dan hebben we het over Erfgoed Bossem nog niet eens gehad. Dat wordt met hart en ziel gerund door een boerengeslacht in hart en nieren. Ze houden er de zeldzame Brandrode runderen, die ’s zomers in de wei en ’s winters heerlijk in het stro staan. De boer en boerin vertellen er graag over. Verder zijn er natuurexcursies, kun je er weidevogels spotten en zijn er ook tal van activiteiten voor kinderen.

 

Logeren kan hier op verschillende niveaus en variërend van een luxe suite (vanaf € 105,- met ontbijt) tot Sterrenkubussen (vanaf € 75,- zonder ontbijt) en Lodgetenten (vanaf € 100,- met z’n viertjes zonder ontbijt). Niet te vergeten: bij Erfgoed Bossem kun je ook heerlijk eten!

 

Check alle mogelijkheden en reserveer hier.

Hypermodern melkveebedrijf in Twente

 

Eveneens in Twente en ook vlakbij het prachtige stadje Ootmarsum, staat Erve Broam. Moderner dan dit kan een melkveehouderij haast niet zijn, want de koeien worden door robots gemolken. Natuurlijk hoort een rondleiding erbij voor gasten van het vakantiehuis. Dat biedt ruimte aan minimaal zes en maximaal veertien gasten. Met een heerlijke woonkeuken en een woonkamer die uitziet uit over de groene weiden met koeien en reeën, zes slaapkamers en twee badkamers, een privé-tuin en een hot tub. 

 

Het hele huis vanaf € 750,- per weekend en € 979,50 per week.

 

Informatie en boekingen hier.

Biologische boerderij in de Bommelerwaard

 

Aan een van de mooiste dijken van de Bommelerwaard ligt boerderij Schuttershof: een biologische boerderij met een eigen boerderijwinkel en een waar paradijs voor kinderen. Die krijgen van de boerin een rondleiding door de stallen. Ook is er in de buurt een nostalgische speeltuin met een gerestaureerde kasteelruïne om te bezichtigen. Op zomerse dagen kan er bovendien worden gezwommen in Strandbad Well (een doodlopende Maasarm met een groot zandstrand en altijd goedgekeurd schoon zwemwater). En dan kan er in het dorp ook nog eens een sloep worden gehuurd om over de Bergse Maas te varen of een tochtje naar de Biesbosch te maken.

 

Natuurlijk blijf je hier logeren. Want de twee heerlijke kamers hebben naast een fijne badkamer, een zitje en een heerlijk tweepersoonsbed ook een bedstee. Voor de kinderen inderdaad!

 

  • Vanaf € 98,- voor twee volwassenen, inclusief biologisch ontbijt.
  • Kinderen op de kamer € 25,- per kind per nacht.

 

Informatie en boekingen hier. 

 

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.